Студенти от НАТФИЗ очароват публиката с две премиерни заглавия

Снимка: НАТФИЗ

Студенти от НАТФИЗ очароват публиката с две премиерни заглавия

Снимка: НАТФИЗ
Сподели

Две премиерни представления със студенти ще очароват публиката в НАТФИЗ тази седмица. Това са „Нощта на трибадите“ по Пер Улув Енквист и абсурдното „Урок за плешивата певица“ по Йожен Йонеско. Участват абсолвенти от класовете по „Актьорство за драматичен театър“ и „Театър на движението. Пантомима“.

На 23 февруари от 19.00 часа на Голяма сцена на Театър НАТФИЗ, очаквайте премиерата на „Урок за плешивата певица“. Представлението е осъществено съвместно с Национален университет за театър и кино в Букурещ, Румъния.

В него ще участват Диана Петрова, Грета Георгиева, Даниела Замфирова, Марина Атанасова, Илиана Гаминчева, Деляна Ивелинова, Ралица Николова, Биляна Цолова, Павел Тодоров, Десислава Иванова. Всички те са  студенти IV курс „Театър на Движението – ПМ“, с художествен ръководител проф. д-р Велимир Велев.

„Урок за плешивата певица“ е напълно логична пиеса. Тя разказва перфектно структурирана

история на човешките взаимоотношения.

Сърцевината на пиесата не се крие в “приключенията”, които тя може да предложи, а в превратностите на общуването, където се оказва, че на думите не може да се разчита изцяло“, отбелязва Валерия Ситару.

В същата вечер от 19:30 часа на сцена № 47 в НАТФИЗ премиерно ще се играе представлението „Нощта на Трибадите“. Утвърдени професионални актьори и студенти застават един до друг, за да разкажат вълнуващата скандинавска история на шведския писател, драматург и журналист Пер Улув Енквист. Постановката е дело на дипломант по „Режисура в сценичните изкуства“ и е спечелила вътрешен

конкурс, наречен „Млад режисьор“.

В нея участие ще вземат Ралица Попова и Хенри Ескелинен, Милена Спиридонова, Стоян Младенов и Габриела Георгиева.

Актуално

Избрано за вас