Френски драматург пристига в Шумен, ще гледа свой спектакъл

Снимка: Драматично-куклен театър "Васил Друмев"

Френски драматург пристига в Шумен, ще гледа свой спектакъл

Снимка: Драматично-куклен театър "Васил Друмев"
Сподели

В Световния ден на театъра – 27.03, от 19:00 ч. на Камерна сцена в Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в Шумен ще се състои премиерата на спектакъла „Търси се автор“ с режисьор Илия Виделинов.

Жан-Пиер Мартинез, авторът на пиесата, ще

пристигне от Франция специално за премиерата

на спектакъла в Шумен.

Седем дълги години човечеството се бори с поредната световна пандемия. Три жени се записват за първия обявен кастинг след масовото затваряне на културните и театрални институции, на който се явяват без текст. Липсата на основния компонент, който задвижва един спектакъл, не изглежда толкова плашеща, но всъщност може да доведе до редица проблеми, сред които

екзистенциални кризи, размити граници на въображението

и реалността, както и раздвоение на личността.

Всичките тези катарзисни моменти от живота на трите непознати се случват само и единствено по една причина. Каква е тя? – Няма автор.

„Търси се автор“ на Жан-Пиер Мартинез цели да осмисли един хипотетичен период от нашето съществуване. Постановката ще опита да надникне зад завесата на „Какво ако беше станало така?“. Освен това – тя ще изследва човешкото желание да бъде играещ. Ще проследи границите на самотата.

Дълбоките теми, преплетени в текста, са представени посредством извънредно лекото и хапливо перо на френския драматург Жан-Пиер Мартинез, който владее световните комедийни сцени през последните години.

Билети за „Търси се автор“ на Драматично-кукления театър в Шумен можете да закупите ТУК

Актуално

Избрано за вас