Джордж Клуни дебютира на Бродуей

Снимка: Gettyimages.com

Джордж Клуни дебютира на Бродуей

Снимка: Gettyimages.com
Сподели

Джордж Клуни ще дебютира на Бродуей следващата година с познат за холивудската звезда проект – „Лека нощ и късмет“, предаде Асошиейтед прес.

Той ще се превъплъти в ролята на легендарния телевизионен журналист Едуард Р. Мъроу в сценичната адаптация на кинопродукцията от 2005 г., която му донесе

номинации за награда „Оскар“ за режисура и сценарий,

както и за най-добър филм.

„За мен е чест, след толкова години, да се завърна на сцената и най-вече на Бродуей. Това са формата на изкуство и мястото, към което всеки актьор се стреми“, казва Джордж Клуни в разпространено изявление.

Премиерата на пиесата „Лека нощ и късмет“, чийто режисьор е Дейвид Кромър, ще се състои на бродуейска сцена през пролетта на 2025 г. в театър „Шуберт“. Тя отново ще е в съавторство между Клуни и Грант Хеслов.

Черно-белият филм е с участието на Дейвид Стратърн в ролята на Мъроу и е естествено да бъде превърнат в пиеса, отбелязва Асошиейтед прес. Действието, в което има много диалози, се развива на няколко снимачни площадки, пише БТА.

Основна част във филма на Клуни представя борбата на Мъроу. Целта му е да запази подкрепата на ръководството на телевизия Си Би Ес за критичните репортажи за републиканския сенатор Джоузеф Маккарти. Той е известен с това, че обвиняваше държавните служители в нелоялност. Мъроу, който умира през 1965 г., е смятан за един от създателите на новинарските емисии в САЩ.

Актуално