Преди славата Джордж Клуни продавал обувки, делил легло с прасе

Снимка: hollyfame.com

Преди славата Джордж Клуни продавал обувки, делил легло с прасе

Снимка: hollyfame.com
Сподели

Рожден ден на 6 май празнува едно от най-харизматичните лица на Холивуд- Джордж Клуни. В тази статия ще ви представим едни от най-любопитните факти, свързани с необикновения живот на актьора.

Шоубизнесът е семейна традиция

Джордж Тимъти Клуни е роден на 6 май 1961 г. в известно семейство в шоубизнеса. Баща му Ник е телевизионен водещ и водещ на новини, а майка му Нина Брус – кралица на модния подиум и общински съветник. Разбира се, че именно

от тях е наследил привлекателността си и отличните познания за класическото кино.
Снимки: bigpicture.ru
Продавач на обувки и строителен работник

Учи в университета в Синсинати, но не го завършва. Вместо това започва да

продава дамски обувки, 

да застрахова от врата на врата, да зарежда рафтове, да работи в строителството и да реже тютюн, за да изкарва пари.

Снимка: nbccrew.com
Нарушено здраве

Когато е на 14 години, той се бори цяла година с парализа на Бел – форма на парализа на лицето. Страда също и от кръвоизливи в стомаха.

Нестандартен домашен любимец
Снимка: efeverde.com

Той имал домашно прасе на име Макс, подарък от тогавашната му приятелка Кели Престън, която веднъж спасила живота му, като го събудила преди земетресение. Макс се появява в интервюта с Клуни, споделя леглото му, а също така се вози в частния самолет на Джон Траволта.

Пробив в киното

През 1994 г. получава роля в медицинската драма на NBC, наречена ER, където играе д-р Дъг Рос. Скоро след това Клуни се превръща в една от звездите на сериала и започва да получава предложения за филми.

Снимка: dailymail.com

Той е сред малцината актьори, надарени с перфектна комбинация от красота и ум, тъй като не само оглавява списъка на „Най-красивите живи мъже“, но и е включен в списъка на 50-те най-умни хора в Холивуд на Entertainment Weekly.

Сред първите на корицата на Men’s Vogue

През 2005 г. той е на корицата на първото в историята допълнение на „Men’s Vogue“ и е вторият мъж след Ричард Гиър, който се появява на корицата на „Vogue“.

Снимка: pinterest.com
Шегаджията на Холивуд

Клуни е известен с чувството си за хумор и любовта си към шегите. Известно е, че е правил номера на много звезди, като Брад Пит, Мат Деймън и Мерил Стрийп, което го прави

един от най-известните шегобийци в Холивуд.
Интереси в политиката

Подкрепя кампанията на Барак Обама на президентските избори през 2008 и 2012 г. През 2006 г. пътува из западния регион на Судан, известен като Дарфур, като

стратегически съветник на проекта Not On Our Watch,

за да наблюдава въоръжената дейност за признаци на подновяване на гражданската война между Судан и Южен Судан и да открива и възпира масови жестокости.

Снимка: Enews.com

От 2007 г. е съосновател на проекта „Достатъчно“, който има за цел да сложи край на геноцида и престъпленията срещу човечеството.

Ефектът „Казанова“

През 1989 г. се жени за актрисата Талия Балсам, но се развеждат през 1993 г. През 2014 г. се жени за ливанско-британската адвокатка и активистка Амал Аламудин. Срещал се е с много жени от шоубизнеса, като Кели Престън, Джинджър Лин Алън, Селин Балитран, Лиза Сноудън, Рене Зелуегър, Криста Алън, Сара Ларсън и Елизабета Каналис.

Снимка: architecturaldigest.coп

Заклева се никога повече да не се ожени и да няма деца. Мишел Пфайфър и Никол Кидмансе обзалагат с по 10 000 долара, че той ще стане баща преди да навърши 40 години. И двете

сгрешиха и загубиха залога.

Той не взе парите, а вместо това каза: двойно повече или нищо, ако има деца до 50-годишна възраст. Той става баща на близнаците Ела и Александър, когато е на 56 години.

Актуално

Избрано за вас