Обрат: Валери Йорданов остава в Народния театър. Местят „Хъшове“ на нова сцена?

Снимка: Стефан Н. Щерев

Обрат: Валери Йорданов остава в Народния театър. Местят „Хъшове“ на нова сцена?

Снимка: Стефан Н. Щерев
Сподели

Александър Морфов обмисля да изнесе „Хъшове“ в нов състав на нова сцена тази есен, съобщи Валери Йорданов. Проектът е на много ранен етап, все още не е изяснено нито къде, нито с кого ще се играе.

Самият Йорданов няма да напуска Народния театър, както съобщи по-рано, но обмисля

да изнесе моноспектакъла си „Караконджул“,

изграден по негови авторски текстове от публикувани и непубликувани разкази, на външна сцена.

„В момента спектакълът се планира от Народния театър веднъж месечно, билетите се разпродават светкавично и хората ме питат как могат да го гледат”, каза актьорът. Това е причината да се опита, разчитайки на авторските си права, да потърси и други сцени за изява.

По повод „Хъшове“ Валери Йорданов беше категоричен – постановката би трябвало да си остане на сцената на Народния театър, защото там е създадена. Но макар да не е свалена официално със заповед, тя не се планира за показване, изтъква „Площад Славейков’.

Актрисата Рени Врангова потвърди, че има идея знаменитият спектакъл на Александър Морфов да отиде на нова сцена с нови попълнения в актьорския състав.

„Идеята все още е на ранен етап,

нямаме нито сцена, нито яснота кого ще включим,

но много хора настояват да възстановим спектакъла“, подчерта тя.

Според нея няма никакъв шанс „Хъшове“ отново да се играе в Народния театър. Причината – историята с надрасканата врата, сблъсъците между Александър Морфов и тогавашния пиар на театъра Велислава Кръстева и с директора Васил Василев.

Валери Йорданов все пак остава в трупата на Народния театър, защото „битката трябва да продължи“ по негови думи. Той обаче ще напусне Съюза на артистите в България, чийто член е станал едва преди една година след дълго колебание.

Актуално

Избрано за вас