Камен Донев не е обидил директора на Народния театър

Снимка: Фейсбук/ Камен Донев

Камен Донев не е обидил директора на Народния театър

Снимка: Фейсбук/ Камен Донев
Сподели

Софийският районен съд (СРС) оправда актьора Камен Донев по дело за обида, заведено по жалбата на директора на Народния театър Васил Василев. Той ще трябва да плати разноските в размер на близо 2600 лева.

Делото беше образувано през пролетта на миналата година и беше следствие на скандала между Василев и режисьора Александър Морфов.Това съобщи Lex.bg News.

Снимка: BulFoto

Директорът на Народния театър се почувствал обиден. Причината е изказването на актьора Камен Донев  в интервю пред бТВ. Той го е нарекъл „мижитурка“, „човечец“ и добавил, че „не е читав човек“. Директорът на Народния театър настоява Донев да бъде признат за виновен за обида и

да му плати 2500 лв. за причинени неимуществени вреди.

На 18 февруари 2023 г. Камен Донев участвал в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. Той бил помолен от водещите да коментира скандала между Василев и Морфов.

В Народния театър станаха неща, които аз тук няма да споменавам, защото влизаме много в кухнята, които са недопустими. Сега, тези неща може и да не нарушават административните правила, но те нарушават моралните и професионални правила, които са се случили и само заради това аз съм убеден, че този човек, който в момента е директор там, трябва на момента просто да бъде сменен…“, отговорил Камен Донев.

Директорът на Народния театър се почувствал обиден от думите „мижитурка“, „човечец“ и „не е читав човек“.

Заради това той подава оплакване в СРС, в която сочи, че думите на Донев не само са унизили честта и достойнството му. Дори са му причинили сериозен емоционален дискомфорт, допълнителен стрес, напрежение. Като цяло са причина

за влошаване на здравословното му състояние.

Той не могъл да спи, бил тревожен и притеснен, включително от факта, че много негови близки и колеги, са чули обидните думи. Те са накърнили доброто му име и самочувствие.

Съдът обаче обяви, че Камен Донев е невинен. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас