Класът на Ивайло Христов в НАТФИЗ представя „Диканка“

Снимка: Facebook

Класът на Ивайло Христов в НАТФИЗ представя „Диканка“

Снимка: Facebook
Сподели

Възпитаниците от класа на актьора и преподавател в НАТФИЗ Ивайло Христов играят представление по мотиви от лични истории и разкази на Гогол. Премиерата на „Диканка – резултати от уъркшоп“ е на

27 и 30 януари в НАТФИЗ,

Сцена 47, съобщават от Академията.

„Артистите са трети курс и една част от тях вече са популярни на широката публика, добили са опит на театрална сцена и пред камера в киното и телевизията“, коментират от НАТФИЗ.

Режисьори на спектакъла са Ева Данаилова и Мартин Киселов, хореограф е Васил Зелямов. Музиката е на Христо Намлиев, музикални фрагменти – Георги Манчев.

„Представлението „Диканка“ започна като уъркшоп по разказване на истории, използвайки сборника „Вечери в селцето край Диканка“ на Николай Гогол за отправна точка.

В процеса на работа бяхме провокирани

да потърсим паралели със случки от нашия собствен опит, както и да намерим начини да ги разкажем заедно с колегите си. Една малка част от резултатите послужиха като основа за сюжета на спектакъла. Всяка прилика с действителни лица и събития не е случайна“, коментира Мартин Киселов.

Актьори са стедентите в НАТФИЗ: Александра Свиленова, Александър Кендеров, Алена Вергова, Георги Асенов, Георги Манчев. Както и Диана Минчева, Иван Цонев, Илиян Николов, Калин Маринов, Люба Димитрова. И Мартин Костадинов, Мартина Георгиева, Милвана Христова, Михаил Недялков, Моника Динова, Натали Никова и Тодор Коцев.

Следващите дати на спектакъла са на 8 и 27 февруари. А билети за могат да бъдат закупени от касата на театър НАТФИЗ или онлайн.

Актуално

Избрано за вас