Конкурсът търси млади таланти, които да създадат своя пиеса

Снимка: Facebook

Конкурсът търси млади таланти, които да създадат своя пиеса

Снимка: Facebook
Сподели

Конкурсът „Аз, драматургът“ приканва талантливи младежи от цялата страна да създадат своя авторска пиеса, която да бъде поставена на професионалната сцена. Инициативата е на театрална школа „Талантино“ от Бургас, съобщават партньорите на проекта от община Бургас.

Творбите могат да са или авторски текст, или драматизация на българска/чужда приказка. Всеки автор може да участва с по една творба и в двата раздела.

Участието в конкурса е безплатно, а допуснатите текстове ще бъдат оценявани от тричленно жури. Победителите ще получат грамота и предметни награди.  Пиесите, спечелили първо място във всеки раздел и възрастова група,

ще бъдат поставени на сцена от трупата на „Талантино“.

Крайният срок за изпращане на творбите е 30 април 2024 г. В предизвикателството могат да се включат деца и младежи на възраст между 10 и 19 години. Те ще бъдат разделени в две възрастови групи – от 10 до 14 години и от 15 до 19 години.

Театрална школа „Талантино“, Бургас е създадена през 2003 г. от Станимир Карагьозов – ученик на проф. Надежда Сейкова. В началото школата започва с една детска група, по-късно се разкрива младежка, а през 2012 г. е сформирана и група за възрастни. Към момента групите в школата вече са седем, в които се обучават над 100 човека.

„Не се учим само на театър, тази школа е като допълнително училище. Господинът ни учи на дисциплина, отговорност, кара ни да сме по-добри хора“, споделя момиче, част от трупата пред btv.

Подробности за условията за участие в конкурса може да намерите на страницата на театрална школа „Талантино“ във Фейсбук. Там на 24 май ще бъдат обявени и победителите.

Актуално

Избрано за вас