Звезда с името на Тина Търнър блести в Бургас

Фото кредит: БТА/Архив

Звезда с името на Тина Търнър блести в Бургас

Фото кредит: БТА/Архив
Сподели

Звезда на името на американската певица Тина Търнър бе поставена на официална церемония в бургаската спортна зала „Бойчо Брънзов“, предаде БТА. Церемонията се проведе навръх рождената дата на изпълнителката. На 26 ноември тази година тя щеше да навърши 84 години.

Поводът е, че преди 42 години Тина Търнър изнася два концерта в същата зала, наречена по това време „Изгрев“. Историческият факт е описан под звездата, поставена в рамка на стената във фоайето на залата, и може да се види от всеки посетител. Идеята за поставянето на почетния знак е на общинския съветник Георги Дракалиев.

През далечната 1981 година рок легендата идва в България и изнася концерти в няколко града. Сред тях са София, Бургас и Пловдив.

Поставянето на почетната звезда беше бе уважено от двама души,

присъствали лично на въпросните концерти.

Един от тях е адвокатът и общински съветник Иво Баев, който е посетил и участието на Търнър не само в морския град, но и в София. Той разказа, че в онези години никой не е вярвал, че ще види на живо певицата.

„Зала “Изгрев“ се пръскаше по шевовете. Помня, че не беше топло. Тина беше с някаква рехава рокличка, но в нейното шоу тя е като навита пружина и неслучайно Мик Джагър ѝ завиждаше за енергията на сцената. Не си спомням всичко, но помня, че като започна парчето Nutbush City Limits, станахме прави и до края не седнахме. Бяхме като замаяни. Слушал бях доста преди това Тина с Айк Търнър, но

едно е да слушаш, друго е да видиш такова диво шоу на живо“,

допълни още Баев.

Според него като присъствие и енергия Тина Търнър надминава дори Мик Джагър от „Ролинг Стоунс“. Той описа изпълнителката като невероятен талант, който „просто гори с музиката си – танци, пеене, всичко е с огромна любов и удоволствие“.

Певицата почина на 24 май тази година.

Фото кредит корица : БТА/Архив

Актуално

Избрано за вас