Младежкият театър ни въвлича в „Опасни връзки“

Снимка: Младежки театър "Николай Бинев"

Младежкият театър ни въвлича в „Опасни връзки“

Снимка: Младежки театър "Николай Бинев"
Сподели

В началото на месец декември на Камерната сцена в Младежки театър „Николай Бинев“ ще оживее един от най-коментираните и емблематични романи на френската литература – „Опасни връзки“.

Творбата на Шодерло дьо Лакло си е спечелила високата оценка на критика и публика. Веднага след публикуването си, романът печели любовта на читателите във Франция, а по-късно и в безброй други страни. Така той започва да бъде определян като „световен шедьовър“. Огромната слава на романа „Опасни връзки“ преминава през вековете, продължавайки да вълнува със своята дързост, актуалност и интрига.

Автор на драматизацията и режисьор на спектакъла е невероятната актриса Станка Калчева, която за първи път заема важната режисьорска позиция. 

Гледайки представлението, ще разберем на какво са готови двамата бивши любовници – маркиза дьо Мертьой и виконт дьо Валмон, за да постигнат висшата си цел – отмъщението? И колко невинни ще пострадат? Могат ли любовта и страстта да бъдат използвани като оръжие в нечий коварен план? Съучастници в множество предизвикателства, любовни завоевания и пъклени планове, двамата постепенно се отправят по дългия път на отмъщението, а той често съвпада с пътя на (само)унищожението.

„Отмъщението е ястие, което се сервира студено.“, гласи популярната поговорка. Заслужено ли е обаче то? И съществуват ли правила в любовта и войната?

Следващите дати на представлението „Опасни връзки“ са 12.01 и 31.01.

Актуално

Избрано за вас