„Вино от глухарчета“ ни опиянява в Младежкия театър

Фото кредит: Младежки театър "Николай Бинев"

Един от най-великите и нежни  романи в историята – „Вино от глухарчета“, ще оживее за първи път на театралната сцена в България на 22 и 25 ноември от 19:00 ч. Тогава ще се състоят първите две премиерни представления на голямата сцена на  Младежки театър „Николай Бинев“.

Авторът на романа Рей Бредбъри е един световно признатите писатели, чието перо е толкова деликатно, че  може да те накара да се рееш свободно из вълните на мечтите и фантазиите. Честта и удоволствието да достигаме до изпълнените с красота думи на Рей Бредбъри дължим на преводача Жени Божилова.

Режисьор на спектакъла и автор на драматизацията е Катя Петрова . Под нейната режисура

са се родили безброй вълшебни спектакли

за деца и възрастни, представяни в държави по целия свят.

Първата среща с публиката ще бъде на 22 (сряда) и 25 ноември (събота), когато ще се потопим в магията на лятото.

„Вино от глухарчета“ е

спектакъл, изпълнен с много обич, отдаденост,

вдъхновение и любов,.

Запознайте се с Дъг – 12-годишният притежател на най-хубавите гуменки, и се насладете на едно приключение обратно към детството.

Лятото на 1928 година е най-подходящото време да бъдеш момче с нови гуменки. Магичен момент, в който

времето сякаш е спряло,

а наоколо цъфтят глухарчета, зреят ябълки, а ливадите са окосени.

Дъглас Сполдинг ще открие, че лятото може да бъде много повече от минало, настояще и бъдеще, смесени в едно незабравимо „сега“.

Всяко лято времето спира и ни дава шанс да мечтаем. Това лято обаче може би ще бъде различно. То може да бъде най-добър приятел, който се отдалечава или човешка машина на времето. Възможно е то да бъде лято и на научени уроци и докоснатите мечти.

Фото кредит: Младежки театър „Николай Бинев“

Подкрепете ни

Благодарим на всеки един от вас, който е част от културната екосистема в Централна и Източна Европа и дава своя принос за нашето развитие. За да запазим съдържанието си безплатно за всички, имаме нужда от вашата подкрепа. Основната ни мисия е да развием и да допринесем за културния живот в България и за това да има своята сцена за изява.

Актуално