На 25 години си отиде актьор от кукления театър в Сливен

Снимка: Държавен куклен театър Сливен

На 25 години си отиде актьор от кукления театър в Сливен

Снимка: Държавен куклен театър Сливен
Сподели

Младият актьор от Държавния куклен театър в Сливен Димо Савов е починал една на 25-годишна възраст. Скръбната новина беше съобщена от културната институция.

„Драги зрители, с огромна болка ви съобщаваме, че на 30-ти Юни 2024 г., едва на 25 години, загубихме нашия колега и приятел – актьора, Димо Савов Савов, гласи съобщението в социалните мрежи на театъра.

„За краткото време, през което беше в нашия екип,

той остави след себе красотата на своята ярка душа

във всяка една секунда, прекарана на сцената, както и няколко значими роли, една от които – Майстора в „Майстора и Маргарита“. Неговата нестихваща енергия, творчески заряд и лъчезарност ще липсват както на нас, така и на нашата публика“, пишат още в изявлението.

Снимка: Държавен куклен театър Сливен

Димо Савов завршва специалност „Актьорство за куклен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. д-р Константин Каракостов. В кукления театър на Академията Димо играе в представления като „Любовта на Дон Перлимплин“, „Бяла приказка“ по Валери Петров, както и „Случайна гара“ по Чудомир, Йордан Радичков и Елин Пелин.

„Екипът на Държавен куклен театър-Сливен изказва своите съболезнования и съпричастност към неговото семейството и близки! Сбогом, Димо! Липсваш ни! Обичаме те!“, завършва съобщението от театъра.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас