Националният музикален театър поставя „Криворазбраната цивилизация“ през ноември

Снимка: БНР

Националният музикален театър поставя „Криворазбраната цивилизация“ през ноември

Снимка: БНР
Сподели

На 1 ноември, в Деня на народните будители, на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ ще се състои премиерата на мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“.

Продукцията е вдъхновена от знаменития телевизионен мюзикъл от 1974 г., в който участват емблематични актьори като Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Ружа Делчева, Никола Анастасов, Лора Керанова и Зорка Димитрова, съобщи БНР.

Режисьор на спектакъла е Николай Гундеров, познат на публиката със своя неподправен почерк в жанра комедия. Той е и сценарист на новата адаптация на текста по пиесата на Добри Войников.

Снимка: БНТ

Музиката е дело на Дечо Таралежков, същият от телевизионния мюзикъл, който вплита музикални цитати от емблематични песни. Диригент-постановчик на мюзикъла е Юли Дамянов.

В сюжетната линия Анка е изправена пред огромното предизвикателство да се яви на европейски музикален конкурс. Хаджикостови могат да си позволят най-доброто за дъщеря им, но с

една уговорка със зрителя – всичко да е според вкуса им.

Сценографията на спектакъла е поверена на Николай Николов, който обещава смели решения. В дома на Хаджи Коста и Злата личат огромните мащаби на един прогресиращ бизнес. Като доказателство за този грандиозен мащаб

на сцената на Музикалния театър ще има истински конструиран басейн.

Продукцията включва голям брой екстравагантни костюми, дело на младата костюмографка Илина Грозева. Хореограф на спектакъла е Татяна Янева.

В ролята на Мосю Маргариди ще видим Александър Панайотов и Денис Бояджиев, а в образа на Анка ще влязат Елица Аврамова, Илона Иванова и Зорница Дамянова. Валентина Корчакова, Людмила Козарева и Марияна Арсенова ще се превъплътят в Злата. Хаджи Коста ще бъде изигран от опитните комици Христо Сарафов и Александър Мутафчийски.

Сред останалите актьори ще видим Кръстан Кръстанов и Николай Борисов в ролята на разказвачът, Стефани Кръстева-Павлова и Теменужка Трифонова като Марийка, а Деница Шопова, Станимира Грозева и Юлия Маринова ще се превъплътят в Маг Стойна.

В ролята на Певеца ще се изявят Владимир Грудков и Пеньо Пирозов, а в образа на Димитраки ще влязат Георги-Маноел Димитров и Стефан Петков. Денко Проданов и Димитър Райков ще изпълнят ролята на Райчо. Пенчо ще бъде изигран от Димитър Иванов и Калоян Ченов.

Александър Василев и Лъчезар Лазаров ще се изявят като вокален педагог, Антонио Дачовски и Емануил Алурков като бодигард, а Георги Ханджиев и Венцислав Динов ще се превъплътят в майстор Станьо. В ролите на минувачки ще бъдат Нели Динева и Петя Миленова.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас