Народният театър посреща 2024 г. с три представления

Снимка: Стефан Н. Щерев

Народният театър посреща 2024 г. с три представления

Снимка: Стефан Н. Щерев
Сподели

На 31 декември – в навечерието на Новата 2024 година, Народният театър „Иван Вазов“ поднася на публиката три представления.

От 19:00 ч. на Голяма сцена зрителите могат да гледат моноспектакъла на Деян Донков„Камбаната“. Той е и създаден по едноименния роман на Недялко Славов. Всеки, закупил билет за представлението на касите на Народния театър,

получава втори билет –

комплимент. В новогодишната вечер в представлението ще участват и музикантите от „Карандила“, които ще изпълнят песента на героя на Деян ДонковВено. Режисьор на „Камбаната“ е самият актьор. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е дело на Петя Диманова, видео дизайнът – на Марио Стойнов, а хореограф е Деян Георгиев. В образа на Лейла ще видим Пламена Иванова.

В 19:00 ч. в Камерна зала зрителите могат да гледат моноспектакъла на Христо Мутафчиев „Боже мой“ от Теа Денолюбова. Режисьор на най-скорошната премиерна постановка на Народния театър е Стоян Радев. Спектакълът ни пренася в „Бар Рай (при Юда)“, където самотен мъж седи на маса, обръщайки се към останалите посетители. Мъжът е Христос или поне така твърди. Текстът на пиесата е вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб и е

написан специално за Христо Мутафчиев

от Теа Денолюбова. Драматург на спектакъла е Мирела Иванова, а художник – Елица Георгиева. Режисурата и звуковата картина са на Стоян Радев.

В 22:00 ч. на сцена „Музите“ Народният театър поднася на публиката авторския движенчески спектакъл на Андреа Гаврилиу„Фиеста“. Той е своеобразен пърформанс на празненство, позволяващ на всеки зрител да изведе свой собствен смисъл. В спектакъла участват: Снежина Петрова, Пламен Димов, Явор Вълканов, Надя Керанова, Йоана Титкова, Елена Иванова, Асен Данков и Кире Гьоревски. Идеята и хореографията са дело на самата Гаврилиу, сценограф е Андрееа Сандулеску, музиката – на Михай Добре, а тромпетист е Себастиан Бурнечи.

Билети за представленията на 31 декември могат да бъдат закупени от билетните каси на Народния театър, както и онлайн.

Актуално

Избрано за вас