НАТФИЗ е домакин на първия фестивал на частните театрални школи

Снимка: НАТФИЗ

НАТФИЗ е домакин на първия фестивал на частните театрални школи

Снимка: НАТФИЗ
Сподели

Частни театрални школи от цялата страна ще се съберат края на юни месец за три пълни дни, посветени на театралното изкуство. Това ще се случи по време на

първия национален фестивал на частните театрални школи  в София – „ИМА̀ГО”.

В цялата страна е пълно с млади, мотивирани таланти, събирани от страстта към театъра. Тази година асоциацията на частните театрални школи сбъдва една дългоочаквана мечта, съобщават организаторите. Тя е именно да събере част от своите дейци в столицата на България и то в Национална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“.

Журито се състои от преподаватели на Академоията.
Снимка: НАТФИЗ

Това са проф. Атанас Атанасов, проф. Веселина Раева и доц. Антон Угринов. Ще бъдат организирани и два уъркшопа, целящи взаимната комуникация и опознаването между възпитаниците на всички школи. Основен акцент на Фестивала е партньорството именно с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Чрез което се отваря поле за дългосрочни взаимоотношения между Академията и Асоциацията на частните театрални школи с цел. Както и провеждане на фестивала ежегодно, така и партньорство по други проекти, свързани с театрално обучение на деца, младежи и театрални педагози.

Снимка: НАТФИЗ

25 студенти от НАТФИЗ – специалност „Екранни изкуства“, документират събитието със снимки и видео, както от самите спектакли, така и от неформалните моменти и срещи между участниците.

Продукт от проекта са серия сценични адаптации, трейлъри и видеа от фестивала,

които популяризират събитието и които достигат до нови публики за бъдещите издания на фестивала.

Финалът на фестивала ще завърши с официална церемония по връчване на награди „ИМА̀ГО” 2024 в различни категории.

Актуално

Избрано за вас