„Отчаяни съпрузи“ – когато любовта води до болезнени откровения

Снимка: Стефан Н. Щерев

„Отчаяни съпрузи“ – когато любовта води до болезнени откровения

Снимка: Стефан Н. Щерев
Сподели

„Двама мъже и половина“, „Последният ергенски запой“, „Отчаяни съпруги“ – това са заглавия, които всички сме гледали. Сякаш по малко от тях могат да бъдат забелязани и в едно вече утвърдено заглавие на сцената на Theatro –

само, че този път отчаяни са не съпругите, а съпрузите. 

Отчаяните съпрузи са Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев. Те са и на плаката, така че, ако не четете внимателно, ще останете изненадани, че на сцената всъщност се появяват четирима човека. Заедно с емблематичното трио е и Димитър Захариев, който се грижи за музикалното оформление и по думите на екипа действа като сглобка за целия спектакъл.

Снимка: Alexander Bogdan Thompson

А представлението, точно както и актьорите в него, има специфичен хумор. За успеха му безспорно допринася и фактът, че екипа на първо място е съставен от приятели. 

„Отчаяни съпрузи“ е френска пиеса, поставена на родна сцена от актьора и режисьор Васил Дуев-Тайг. Премиерата ѝ е през 2021 г.

Това е „три-мен шоу“, авторски спектакъл, но с елементи на стендъп.

Всеки от тримата герои излиза на сцената със собственото си име и има своя звезден момент – монолог, в който споделя за своите любовни неуспехи и предизвикателства.

Снимка: Alexander Bogdan Thompson

Публиката в началото е в трепетно очакване, а след това поема на вълната на хумора заедно с актьорите. Самите те в един момент се разсмяха от собствените си смешки. Някой на втория ред се смееше толкова гръмогласно, че дори от сцената му хвърлиха подозрителен поглед. А по средата на представлението имах чувството, че

жената до мен след малко щеше да припадне от смях.

Впечатляващо в хумора им е и фактът, че се самоиронизират, което предизвиква още по-бурни реакции в публиката.

Снимка: Стефан Н. Щерев

Бойко, Явор и Дънди играят със собствените си имена в „Отчаяни съпрузи“. Героят на Бойко може би е най-отчаяният от всички, защото от разказа му разбираме, че любимата му София току-що го е оставила. В последствие се оказва, че Бойко е загубил годежния пръстен на покер.

И сега приятелите му се опитват да му помогнат да си я върне. Насърчават го, че „докато има живот, има надежда“.

Снимка: Artvent

За себе си той казва, че е цар на гафовете и се оплаква, че София постоянно го упреква, че е мързелив. Той разбира се отрича – просто е избирателно работлив. „Станал съм чехъл“, признава сам Бойко. Странно е те самите да го кажат – по принцип, за мъжете под чехъл сякаш винаги се говори в трето лице.

Мъжете в „Отчаяни съпрузи“ обаче са до болка откровени. 

Макар текстът в оригинал да е френски, екипът е вкарал и местен хумор. „Вторачила се е в мен като Цветанка Ризова, която търси отговори“, казва Бойко в неговия монолог. 

Снимка: Стефан Н. Щерев

Героят на Дънди отскоро най-после си е намерил приятелка, а този на Явор – точно обратното – със съпругата си празнуват 10 годишнина. Бахаров също разказва за връзката си и каква е тайната на дългия съвместен живот. Казва, че той следи фазата в шампионска лига, а тя фазата на луната.

Важно е да отбележим, че приликата с действителни лица и събития… може би не е случайна. Точно както в постановката, така и в живота например Явор Бахаров има най-дългата връзка от всички. 

Снимка: Alexander Bogdan Thompson

„Изключително сложна математика е това двойката“, „Трудно работа е любовта“, казват в постановката. Затова героите препоръчват създаването на уъркшоп как мъжете да разбират жените. Друг въпрос на тях колко им се получава…

Снимка: Стефан Н. Щерев

И така след всички бурни аплодисменти, финална песен и няколко поклона, на сцената останаха само три червени стола, един микрофон и едни червени устни.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас