Ованес Торосян режисира дами в ново представление

Ованес Торосян режисира дами в ново представление

Сподели

Изцяло женска трупа се качва на сцената на Yalta Art Room в новото премиерно представление с режисьор Ованес Торосян. Заглавието е „Недовършена пиеса за механичен нож“. А в него участие взимат студентките от НАТФИЗ от класа на проф. Ивайлов Христов. Това е тяхната

първа премиера на независимата сцена

и тя ще се състои на 11 и 12 март.

Пиесата разказва за събитията малко след Втората световна война, когато започва Студената война. Сюжетът се развива около идеята на влиятелни жени, които искат да създадат женска организация като

алтернатива на световния ред,

наречена „Фемина тера“.

Годината е 1952. Персонажите се намират на остров, отдалечен от познатите човешки пространства. Минали са знатни събития, които играят важна роля, като атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки, Студената война вече е започнала, а всеки детайл в действията на всяка страна е изключително важен – това поставя началото на нов световен ред и нови условия за преговори.

Светът е влязъл в нова ера.

Всяка една дама има своя идеология.

Младите и талантливи дами са в III курс на обучение АДТ НАТФИЗ. Представлението е описано като една илюзия в 17 сцени. Актрисите, които ще вземат участие са Александра Свиленова, Алена Вергова, Диана Минчева, Люба Димитрова, Мартина Георгиева, Мелани Младенова, Милвана Христова, Моника Динова и Натали Никова. Сценограф и костюмограф e Ирена Дойчевa, а сценичната адаптация на текста е дело на Ованес Торосян. Актьорите в представлението ще играят на два състава.

Въпросите за конфликта и вечните теми дали Каин ще убие Авел и какво е значението на мира и войната поставя Ованес Торосян като режисьорски поглед в „Недовършена пиеса за механичен нож“.

Актуално

Избрано за вас