Пиесата „Съкровището на Силвестър“, режисирана от Асен Блатечки, обикаля страната

Снимка: ДКТ Плевен

Пиесата „Съкровището на Силвестър“, режисирана от Асен Блатечки, обикаля страната

Снимка: ДКТ Плевен
Сподели

„Съкровището на Силвестър“ е една шеметно остроумна, смешна до сълзи, неостаряваща пиеса на големия Анжел Вагенщайн, която оживява в

нова сценична версия под режисурата на Асен Блатечки.

Това съобщиха от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

Действието в тази забавна и духовита пиеса се развива в ХV век, но намеците за XX век са очевидни, а намигванията към нашия век – незаобиколими, разказват организаторите.

Снимка: ДКТ Плевен

Когато интересите на един испански благородник и най-славен пират на Западните морета съвпаднат с желанията на един английски благородник и най-свиреп корсар на Източните морета, става страшно.

Но вместо страшно, ще стане смешно.

Защото от заплетеното международно положение най-много страдат техните слуги – хитроумният Панчо и Едноокият наивник Ескалоп. За да открият мистериозно съкровище, завещано от най-кръвожадния пират на Португалия, каторжника Силвестър, четиримата ще преодолеят редица изпитания – глад, призраци, алчни духовници и един пресметлив републиканец… Появяват се, разбира се, и две жени с щастливи имена, както подобава на история с щастлив финал. Но дали юбилейният 20-и вечен мир между Испания и Англия ще просъществува?

Снимка: ДКТ Плевен

Снизходителен към човешките пороци, с кръшния си хумор – негова запазена марка, Анжел Вагенщайн поставя на място мерзавците от всички епохи, без значение дали са окичени с благороднически титли, или са самозвани идеалисти с материални мечти.

„Съкровището на Силвестър“ не е само за деца, затова пък е единствената пиеса, която ще ви накара да хълцате от смях… като деца.

Снимка: ДКТ Плевен

Пиесата се разпространява от Театър „Мелпомена“. В „Съкровището на Силвестър“ участват Станимир Гъмов, Даниел Пеев / Стефан Иванов, Стефан Рядков, Петьо Петков – Шайбата. Както и Невена Бозукова / Милена Маркова, Мария Илиева / Надежда Георгиева и Цветомир Иванов.

Музиката е дело на Христо Намлиев, а сценографията и костюмите на Анелия Райкова.

Снимка: ДКТ Плевен

Премиерно представлението ще се играе и в София на 9 юни (неделя) от 19:00 ч. в Театър „Сълза и смях“. А преди това трупата ще посети Велико Търново (29 май), Варна (30 май), Асеновград (3 юни) и Смолян (4 юни) и др.

До края на годината „Съкровището на Силвестър“ ще гастролира в градове в цялата страна. Билети онлайн могат да бъдат купени тук.

Актуално

Избрано за вас