Последни представления за сезона за последната пиеса на Георги Марков

Снимка: Театрално дружество „Конфликт“

Последни представления за сезона за последната пиеса на Георги Марков

Снимка: Театрално дружество „Конфликт“
Сподели

Представлението „Архангел Михаил“ е по текстове на Георги Марков – писателят, журналистът, човекът, който каза и написа истината за тоталитарния режим в България. Личността, която не просто пише нови страници, а непрестанно започва от начало книгата на своя живот.

Последните две представления за театралния сезон ще бъдат на 6-и (четвъртък) и 30-и юни (неделя) от 19:30 часа в Нов театър „НДК“.

Снимка: Театрално дружество „Конфликт“

„Бъдете с нас, за да видите необикновената среща на един полицай и един доктор в „Червената гора“, пишат организаторите. Историята на две личности, попаднали в този свят като врагове и напуснали го като приятели. Сблъсъкът между хора, които се мразят, защото имат различна кауза,

но не виждат, че всъщност презират самите себе си.

Всички зрители на „Архангел Михаил“ ще станат част от това пътешествие, в което заедно с актьорите ще потърсят истината… И ще бъдат поведени по неясните пътеки, които надхвърлят границите на реалното и ни въвеждат в хаоса на отвъдното. За да се запитаме дали можем да бъдем свободни или оставаме роби на идеалите – чужди и свои?

Снимка: Театрално дружество „Конфликт“

„Архангел Михаил“ е последната пиеса на Георги Марков (1929-1978). Тя е единствената българска драматургия, спечелила първа награда на международния театрален фестивал в Единбург (1974) и е поставена само един път в България (ДТ Ловеч, 2002).

Днес, половин век по-късно младите артисти от Театрално дружество „Конфликт

възкресяват тази драматургия с помощта на съвременните сценични средства.

Това е един многопластов спектакъл, който ще предизвиква вниманието ви със съвкупност от всички театрални елементи.

В двете главни роли на полиция и на достора влизат съответно Цветан Апостолов и Румен Троев. Пиесата е със специалното участие на – Владимир Пенев – глас.

Сценична версия и режисурата са дело на Александър Христов, а сценографията и костюмите на Светла Колева. По хореографията и сценичното движение работи Дорина Пунчева, а по музикална картина – Ян Руменин.

От огранизаторите съобщават: „Спектакълът има сцени на насилие и другочувствително съдържание, поради което не се препоръчва за лица под 16 години“.

Онлайн билети могатада бъдат закупени тук.

Актуално

Избрано за вас