Христо Мутафчиев представя „Боже мой“ на Фестивала на монодрамата

Снимка: Личен архив

Христо Мутафчиев представя „Боже мой“ на Фестивала на монодрамата

Снимка: Личен архив
Сподели

Моноспектакълът на Христо Мутафчиев „Боже мой“, създаден специално за него от Теа Денолюбова, е под режисурата на Стоян Радев. Пиесата ще бъде представена в рамките на деветото издание на Международния фестивал на монодрамата Solo Act. Той ще се проведе от 2 до 7 април в Габрово.

За първи път фестивалът ще има и регионално измерение и по тази причина спектакълът на Народен театър „Иван Вазов“

ще се играе в три поредни дни

в три различни града: Дряново (4 април, 19:00 ч., Народно Читалище „Развитие – 1869″), Севлиево (5 април, 19:00 ч., Народно Читалище „Развитие – 1870″) и Габрово (6 април, 19:00 ч., Сцена „Ъндърграунд“ на Драматичен театър „Рачо Стоянов“).

Спектакълът „Боже мой“ пренася зрителите в „Бар Рай (при Юда)“, където самотен мъж седи на маса, обръщайки се към останалите посетители. Мъжът е Христос или поне така твърди. Текстът на пиесата е вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб. Работата на Теа Денолюбова по творбата ѝ

носи номинация за Награда ИКАР 2024

в категория „Драматургичен текст“.

Билети за моноспектакъла „Боже мой“ могат бъдат закупени на касите на читалищата, както и от сайта на Драматичен театър – Габрово и чрез онлайн системата Entase ТУК.

Следващите дати, на които ще се играе представлението „Боже мой“ в Народния театър, са 28 март, 12 и 23 април, 9 и 26 май. Билети за тях могат да се закупят на касите на театъра, както и ОНЛАЙН.

Актуално

Избрано за вас