„От какво се страхува Вирджиния Улф“ научаваме на 11 януари

Снимка: Ники Литов

„От какво се страхува Вирджиния Улф“ научаваме на 11 януари

Снимка: Ники Литов
Сподели

Режисьорът Тея Сугарева разказва житейската съдба на Вирджиния Улф в нов театрален спектакъл. „От какво се страхува Вирджиния Улф“ ще се играе на сцената на I Am Studio. Второто премиерно представление е на 11 януари, съобщават от независимото пространство за театър.

Ролята на една от най-важните фигури в модерната литература е поверена на Александра Димитрова. Участват още Йордан Ръсин, Мартин Димитров и Камелия Хатиб.

Сценограф e Никол Трендафилова. Музиката на живо е на Кристиян Сугарев, а за пластиката отговаря Теодора Попова.

Действието в представлението се развива по време на напрегнатите военни времена, когато светът е напът да се сблъска с втора голяма катастрофа.

Вирджиния Улф е на ръба на силите си.

Здравето ѝ е влошено, умът ѝ е неспокоен, вече не може да пише, не може да чете. За последен път прави опит за самоубийство. Този път успешен.

„Спектакълът се опитва да преосмисли този акт, да прозре в него необикновената красота на душата и неутолимата жажда за живот – същински и пълнокръвен, свободен от условности и страхове. Да провиди в смъртта достоен и жизнеутвърждаващ акт“, коментират от екипа.

Спомените за уюта на детството, безразсъдството на младостта и неизбежността на първата любов разпукват суровия образ на ерудирания интелектуалец и ни срещат с една друга Вирджиния. Крехка и ранима, едновременно чужда, но и много близка, уловена в непрестанната борба със страховете си, преодоляваща всеки час, всяка минута границите на видимото с размаха на истински осъзнат творец.

Актуално

Избрано за вас