Премиера на „Записки по Чехов“ в НБУ

Снимка:doklad-na-temu.ru

Премиера на „Записки по Чехов“ в НБУ

Снимка:doklad-na-temu.ru
Сподели

На 22 и 23 февруари в Университетски театър НБУ излиза вторият дипломен спектакъл на класа в специалност бакалавърска програма „Театър“- на актьора и режисьор Марий Росен. Заглавието е „Записки по Чехов“ и включва произведения от „Личните бележници на Чехов“, както и интерпретации на студентите и техни лични мисли и текстове на базата на прочетеното и работеното по Чехов до момента.

Марий Росен е съвременен български актьор и режисьор,

поет, автор на стихове за песни и музикант. Роден е през 1977 година. Завършва театрална режисура в класа на Стоян Камбарев и Юлия Огнянова в НАТФИЗ. За представлението, което ще представи със своя клас, споделя:

Едно представление,ъ готвено на много бавен огън. Студентите четоха разкази, писаха дневници, драматизираха, режисираха, а съвсем скоро и ще изиграят пред вас своя спектакъл. Аз бях наблизо през цялото време. И сега съм щастлив и тъжен, но двете чувства добре се разбират…“

Снимка: НБУ
Освен с текст, представлението работи и с пластика,

която поверена на хореографката и преподавател Яница Атанасова, която е носител на ИКАР като наградата на публиката за миналата година за представлението „Пастет“. Асистент хореографи са Ксения Бакалова, Мария Стоянова, Ива Викторова. Композитори са Доброслав Балицкий и Екатерина Кондов.

Чехов пише над 500 кратки разказа,

които, по отношение на дълбочина и майсторство, надминават великите романи на други писатели. Разказите и пиесите му често се поставят и като работа на студенти в учебните заведения за актьорско майсторство. Критиците твърдят, че Чехов е първият, който се фокусира не върху драматизма, а над всекидневието. Героите в разказите му често се „разтварят“ в рутината и обстоятелствата, без да показват свои лични стремежи. Премиерата на „Записки по Чехов“ е утре от 19:00 часа.

Актуално