„Съзвездия“ от Ник Пейн представя Народния театър

Снимка: Народен театър

„Съзвездия“ от Ник Пейн представя Народния театър

Снимка: Народен театър
Сподели

Народен театър „Иван Вазов“ представя първата си премиера за Сезон 2024/2025 – спектакълът „Съзвездия“ от Ник Пейн, на режисьора Елица Йовчева. Представлението ще бъде на 12 септември от 19:30 ч. на Сцена „Апостол Карамитев“.

Спектакълът разказва историята на млад мъж, който губи съпругата си след дълга борба с тежко заболяване. Неспособен да отработи травмата, той поръчва експериментална технология, която му позволява да се среща с жена си в паралелна дигитална реалност.

Снимка: Народен театър
„Съзвездия“ е една мистериозна игра за двама,

която ни отвежда твърде далеч в самопознанието. В сложните, амбициозни и благодатни роли на Роланд и Мериан се превъплъщават актьорите Ненчо Костов и Радина Думанян.

Снимка: Стефан Здравески

„Съзвездия“ е вторият проект, който се реализира по линия на Програма „Апостол Карамитев“. Програмата стартира през 2023 г. по повод

100-годишнината от рождението на големия български актьор Апостол Карамитев.

Основната цел на инициативата е да се предложат нови, интердисциплинарни перспективи към правенето на театър, да се отправят нови артистични предизвикателства към трупата и екипа на театъра, да се даде видимост на нови или непознати за Народния театър автори, които да внесат своеобразните си разбирания за сценично произведение.

Снимка: Стефан Здравески

До края на месеца публиката може да гледа „Съзвездия“ на 12, 25 и 29 септември. Билети се продават на касите на Народния театър, както и онлайн.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас