Театърът в Търговище преживява „Времево отклонение“

Снимка: Драматичен театър - Търговище

Театърът в Търговище преживява „Времево отклонение“

Снимка: Драматичен театър - Търговище
Сподели

Българската футуристична комедия „Времево отклонение“ ще има своята първа премиера в Драматичния театър в Търговище.

На 15 декември зрителите ще имат удоволствието да присъстват на първата сценична реализация на награждаваната пиеса „Времева болест“ от съвременния драматург Иван Димитров.

Името на спектакъла е „Времево отклонение“, а фокусът е поставен върху едно нерадостно постапокалиптично бъдеще, в което

хората са изтощили естествените ресурси на планетата Земя.

Двамата агенти от това настояще Михаил и Рафаил  решават да се върнат в нашето, за да се опитат да предотвратят част от последствията. Те нахлуват най-безцеремонно в апартамента и живота на нищо неподозиращия Христо. Твърдят, че идват от едно постапокалиптично бъдеще, от свят, който се намира в непреодолима екологична криза. Както и че са агенти с определена мисия.

Снимка: Драматичен театър – Търговище

Техният сблъсък е

колкото комичен, толкова и драматичен,

имайки предвид отговорността, която всеки един носи за съхранението на еко системата, в която живеем.

Режисьор на постановката „Времево отклонение“ е Александър Беровски. А в ролите влизат младите надежди от трупата на театъра Давид Крумов, който има главна роля и в бляскавия мюзикъл „Книгата на мечтите“, Мартин Петков и Радослав Радев. Музиката е на Петър Алексиев, а художник на представлението е Цецка Ивайлова.

Заглавието е част от творчески сезон 2023/2024 с тема „Земята“. Постановката продължава стратегията на ръководството на Драматичен театър – Търговище да включва в репертоара си нови и непоставяни до този момент в България пиеси на чуждестранни и български автори.

Актуално

Избрано за вас