„Книгата на мечтите се завръща на сцената на НДК“

Снимка: Fest Team

„Книгата на мечтите се завръща на сцената на НДК“

Снимка: Fest Team
Сподели

След абсолютния фурор, който предизвика на премиерата си през ноември, вдъхновяващият мюзикъл за силата на любовта

„Книгата на мечтите“, се завръща

с втора дата догодина. След бляскавото си първо шоу семейният авторски мюзикъл влиза в продажба на билети за своето второ представление на 3 април 2024. Поради големия интерес и мащаба на оригиналната авторска българска продукция мястото отново е Зала 1 на НДК.

Снимка: Никола Гюлмезов

Билетите за деца са на цени от 44 до 80 лв., а за възрастни – от  66 до 120 лв. Te mогат да бъдат закупени от мрежите на ticketstation.bg и eventim.bg, както и от Билетен център НДК.

„Kнигата на мечтите“ представя историята на сирачето  Пат, което живее на улиците и мечтае да постигне нещо повече. Останал без майка и баща още като бебе, живял в различни сиропиталища, той е намерен от Фред – главатар на улична банда, който го да проси и краде. Пат обаче

вярва, че ще му се случи нещо велико

в този живот.

Един ден в градчето пристига пътуващ карнавал. Това е чудесна възможност за малките хлапаци да напълнят джобовете си и да осигурят прехраната си за следващата седмица. Всички деца се втурват сред посетителите на карнавала, този път обаче Пат е заловен.

Снимка: Никола Гюлмезов

Вместо наказание – съдържателката на карнавала – Елинор, му предлага възможност да работи в цирка. Там Пат се запознава с Люси – момиче на неговата възраст, с което преоткриват света на цирковото изкуство и се учат заедно да следват мечтите си.

Годините минават и двете деца порастват под шапката на карнавала. Добрал се до най-ценното притежание на карнавала – книга, в която са записани тайните на сложни циркови номера, Пат изявява желанието си заедно с Люси един от най-опасните акробатични номера, описани в книгата.

Актуално

Избрано за вас