Том Холанд в главната роля в „Ромео и Жулиета“ на лондонска сцена

Снимка: AP

Том Холанд в главната роля в „Ромео и Жулиета“ на лондонска сцена

Снимка: AP
Сподели

Том Холанд хвърля костюма на супергерой и се превъплъщава в най-известния обречен влюбен герой на Шекспир. Това съобщава Variety.

Звездата от „Спайдър-Мен: Няма път към дома“ ще играе Ромео това лято в лондонския Уест Енд. Постановката „Ромео и Жулиета“ вероятно

няма да прилича на класическите версии,

които сте виждали досега. Това е така, защото Джейми Лойд, който приложи своя минималистичен, изчистен подход към класики като „Сирано дьо Бержерак“, „Чайка“ и „Къщата на куклите“, ръководи възстановената постановка. Те са привлекли и големи звезди като Джеймс Макавой, Емилия Кларк, Том Хидълстън и Джесика Частейн. „Къщата на куклите“ беше номинирана за

няколко награди „Тони“

миналата година. Постановката на Лойд е представяна като „пулсираща нова гледна точка към безсмъртната Шекспирова приказка за словослагатели, римувачи, любовници и борци“.

Холанд обяви новината в социалните мрежи. Ограниченият брой представления ще продължи 12 седмици и ще започне да се играе през май. Все още не се знае кой ще изиграе Жулиета, но участието на актьора означава, че представлението веднага ще предизвика интерес.

Холанд дебютира на сцената като изпълнител на

главната роля в „Били Елиът: Мюзикълът“.

Том Холанд е един от най-великите и вълнуващи млади актьори в света“, казва Лойд в изявление. „За мен е чест да го приветствам отново на Уест Енд“, продължава той.

Наред с ролите си във филмите на „Марвел“, Холанд се снима с Марк Уолбърг в приключенския филм „Uncharted“, който се превърна в касов хит. Той също така оглави драмата „Cherry“ и южняшката готическа история „The Devil All the Time“. Другите му филмови роли включват „Изгубеният град Z“ и „В сърцето на морето“.

Актуално

Избрано за вас