Увековечиха Светослав Пеев със стол в Сатирата

Снимка: БГНЕС

Увековечиха Светослав Пеев със стол в Сатирата

Снимка: БГНЕС
Сподели
Обичаният български актьор, последният доайен от златното поколение актьори-основатели на Сатиричен театър „Алеко Константинов“Светослав Пеев вече има своето запазено място в Голяма зала „Щастливеца“ – на ред 14, място 4.
„Едно от нещата, които са важни не само за Сатиричния театър, но и за България, е начинът, по който се отнасяме към хората, които са дали живота си за емоциите, за смисъла, за младите“. Това сподели директорът на Сатирата Калин Сърменов, който постави и почетната табелка към стола на Светослав Пеев.
Всеки, който си закупи билет за мястото му, получава и информативна брошура. В нея ще открие QR код с много информация за живота и ролите на актьора.

Актьорската кариера на Пеев включва изиграни над

70 театрални и 100 телевизионни роли,

както и участия в 23 филма. Сред тях са „Конникът“, „Няма нищо по-хубаво от лошото време“, „С деца на море“, „Отклонение“, „Петимата от „Моби Дик“, „Баш майсторът на море“, „Войната на таралежите“, „Васко да Гама от село Рупча“, „Мисия Лондон“ и много други.

Той участва в детски филми като „С деца на море“, „Войната на таралежите“, „Баща ми бояджията“, „Деца играят вън“, „Васко да Гама от село Рупча“, както и в детски телевизионни програми. „Много ми е мъчно, че сега няма детско кино“, казва актьорът пред bTV през 2018 г.

Театралните му превъплъщения също са легендарни. Ролите му в постановките „Римска баня“ и „Сако от велур“ са написани специално за него от Станислав Стратиев. Определено ключово значение в творческия му път има именно постановката „Римска баня“.

Актуално

Избрано за вас