Захари Бахаров и Виктор Калев играят „Театър в планината“ в Боровец

Снимка: Театър в планината

Захари Бахаров и Виктор Калев играят „Театър в планината“ в Боровец

Снимка: Театър в планината
Сподели

През летния сезон курортен комплекс Боровец ще предложи на гостите и жителите на община Самоков нова активност за любителите на театъра под името „Театър в планината“. Желаещите ще могат да гледат две театрални постановки в един от хотелите в комплекса. Това съобщи за БТА председателят на Съюза на собствениците и хотелиерите в курортен комплекс „Боровец“ Благовеста Томова.

Първата театрална постановка е „Чамкория“.

Тя ще може да бъде гледана на 20 юли. Следващото представление е „Грамофонът“ на Виктор Калев, който ще зарадва посетителите на Боровез на 31 август.

Снимка: Театър в планината

Благовеста Томова казва, че

идеята се е родила в стремеж да предлагат различни активности,

с които да бъдат интересни и модерни. По думите ѝ първоначално новата културна активност е била насочена към гостите на хотела, но поради изключителния интерес на обществеността от Самоков, се обмислят варианти да се съчетаят двата потока.

Томова добави, че местата са ограничени, но ще направят всичко възможно да пуснат билети със свободна продажба.

Снимка: Театър в планината

Тя посочи, че постановката „Чамкория“ неслучайно е избрана да бъде изиграна в Боровец,

защото носи първото име на курорта.

„Чамкория“ по романа на Милен Русков е постановката, за която да намериш билет е почти невъзможно. В ролята на главния герой Бае Славе е Захари Бахаров, а представлението е на режисьора Явор Гърдев.

„Грамофонът“ е авторски концерт-спектакъл на Виктор Калев, с автор Ваня Щерева. Представлението е едно пътешествие през годините, заредено с носталгия, хумор и любов, в което зрителят ще стане съпричастен към една сбъдната мечта.

Спектакълът е изграден върху лични истории на актьора и популярни песни на български изпълнители.

Актуално

Избрано за вас