Народният театър представя „Мрак в края на града“ през декември

Снимка: Народен театър "Иван Вазов"

Народният театър представя „Мрак в края на града“ през декември

Снимка: Народен театър "Иван Вазов"
Сподели

На 2 юли в Народен театър „Иван Вазов“ започнаха репетициите на спектакъла „Мрак на края на града“ по пиесата на Дарио Беванда на режисьора Катрин Медлер. Премиерата ще бъде на 6 декември 2024 г. на Камерна сцена.

В спектакъла участват актьорите

Анета Иванова, Биляна Петринска и Зафир Раджаб.

Преводач на текста е Атанас Игов, сценограф – Франциска Изенезее, а драматург – Лаура Менгелс. Драматург на постановката е Павлина Дублекова.

Спектакълът „Мрак в края на града“ се реализира в партньорство с Гьоте-институт България като естествено продължение на сътрудничеството на двете институции. То започва през миналата година с провеждането на третото издание на Фестивала за нова драматургия New Stages Southeast 2023 г., преминал под надслов „Драма и политика“.

Снимка: Народен театър „Иван Вазов“

Пиесата „Мрак на края на града“ е написана от драматурга Дарио Беванда в рамките на регионална инициатива на Гьоте-институт. Целта ѝ е да подпомага на създаването на нова драматургия от Югоизточна Европа и е един от петте текста,

отличени с награда в заключителното издание на фестивала New Stages Southeast

в Германия през 2023 г.

Катрин Медлер (родена 1976 г. в Оснабрюк, Германия) е артистичен директор на Театър „Оберхаузен“ от 2022 г. Преди това е главен драматург и режисьор в Театър „Мюнстер“, както и директор на Държавния швабски театър в Меминген, който по време на нейното ръководство е удостоен с Федерална награда за театър.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас