Ели Скорчева с награда за цялостен принос в киното, увековечи я с липа

Снимка: Getty Images/ Светослав Стоянов

Ели Скорчева с награда за цялостен принос в киното, увековечи я с липа

Снимка: Getty Images/ Светослав Стоянов
Сподели

Българската актриса Ели Скорчева засади свое дръвче в Алеята на липите пред Държавна опера Стара Загора. Тази година именно тя стана носител на специалната награда за цялостен принос в киното в единадесетото издание на Международния филмов фестивал за ново европейско кино „Златната липа“ 2024.

„Расти голяма и силна, давай много аромат и сянка на всички хора в Стара Загора“, нарече на новопосаденото дръвче Скорчева. Актрисата откри своята почетна звезда, пише БТА.

Присъстващите е залата на Държавната опера в Стара Загора имаха възможността да се насладят на кратък

филм с откъси от най-емблематичните ѝ роли

в киното.  Аплодисментите на публиката изпълниха залата още докато кадрите вървяха на големия екран. Красивата статуетка „Златна липабеше връчена на Ели Скорчева  от Магдалена Ралчева.

„Тази награда е признание не само за вашия уникален талант и за ролите, които сте завещали на родното ни кино. Но това е и награда, защото имахте смелостта да се завърнете в него“, каза директорът на кинофестивала при връчването на статуетката.

Благодаря на Маги Ралчева, на фестивала „Златната липа“ и на вас, че през цялото време цялата публика ме подкрепя страшно много“, посочи в словото си Ели Скорчева. „Златната липа“ за първи път ме накара наистина да се чувствам като звезда“, изтъкна тя.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас