Второто издание на „Франкофоли“ развълнува Пловдив

Снимка: Боян Ботев

Второто издание на „Франкофоли“ развълнува Пловдив

Снимка: Боян Ботев
Сподели

Второто издание на двудневния фестивал „Франкофоли“ изненада приятно пловдивчани и гости на града със световноизвестни изпълнители и широка гама от разнообразни музикални стилове. Меломани споделиха пред БТА, че с нетърпение очакват следващото издание на феста през 2025 година, а организаторите вече са започнали

селекция за изпълнителите, които ще вземат участие следващата година.

През втория ден на сцената на „Франкофоли“ първи се качи 29-годишният френски певец и автор на песни Алексис Карлие, който подгря публиката. След него зрителите чуха музикантите от френската банда Deluxe, които накараха публиката да се отпусне и да затанцува под ритъма на разнообразните жанрове, в които се изявяват. А след като се сбогуваха с публиката, бяха повикани на бис.

Снимка: Francofolies de Bulgarie

Веднага след Deluxe пред зрителите се появи Барбара Прави, която излезе на сцената с едно от най-известните си парчета Voila. Тя представи още няколко от по-известните си произведения, но и

не пропусна да включи елемента на изненада в изявата си,

като изпълни парче от най-новия си албум. Тя издаде на пловдивчани и гости на града, че албумът е в процес на подготовка и ще излезе през септември тази година.

Неж беше следваща в цветната програма на втория ден от фестивала. Тя изпълни за своите фенове някои от по-популярните си хитове, включително и песента Paro, която с характерната само за Неж орнаментика накара присъстващите да пеят и танцуват заедно с нея.

Снимка: Francofolies de Bulgarie

Финалът на двудневния фестивал поставиха танцовата група от Обединеното кралство – Рудиментал (Rudimental). Хитове на групата озвучиха Гребната база на Пловдив, а

песента, която ги направи световна сензация още през 2013 година Waiting all night изправи публиката на крака.

Вечерта приключи под звуците на техно, хаус и електронна музика, а присъстващи споделиха, че вече очакват следващото издание на „Франкофоли“.

Снимка: Боян Ботев

Фестивалът „Франкофоли“ (Les Francofolies), който е

най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика,

се провежда от 1985 г. насам в град Ла Рошел, Франция, но освен това е изнесен и в различни точки по света. През 2023 година първото гостуване на фестивала в Пловдив се проведе именно на Гребната база.

Актуално

Избрано за вас