Dior избра 15 спортистки за посланици на марката

Снимка WWD

Dior избра 15 спортистки за посланици на марката

Снимка WWD
Сподели

Dior сформира свой собствен екип на мечтите преди Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г. Френската модна къща увеличава редиците на посланиците на марката с 15 най-добри международни спортистки, пише WWD.

Снимка: WWD

Петкратната олимпийска златна медалистка Илейн Томпсън-Хера от Ямайка, най-бързата жива жена, ще се присъедини към американската футболистка Алекс Морган . Тя е олимпийска златна медалистка и двукратна носителка на Световната купа,

която се очаква да се завърне на терена след контузия на глезена.
Снимка WWD

Хавайската сърфистка Кариса Мур, първата носителка на златен олимпийски медал в дисциплината сърф с къса дъска за жени на Игрите в Токио през 2020 г., също е в списъка на

спортните герои, представящи Dior,

който принадлежи на луксозния холивудски конгломерат LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, партньор на Игрите в Париж.

WWD

Освен това – марката е избрала плувкинята Ема Маккинън, най-награждаваната олимпийска шампионка в Австралия с общо 11 медала. Ще се включи и японската фехтовачка Мисаки Емура.

Италианските спортисти са шестима: фехтовачките Росела Фиаминго, Алиса Волпи и Ариана Ериго. В състава са и  параолимпийските фехтовачки Беатрис „БебеВио Грандис, Андрея Могос и Лоредана Тригилия.

WWD

От Франция отборът на Dior ще включва боксьорката Естел Мосели, скейтбордистката Луиз-Айна Табуле, фехтовачката Сара Балзер и джудистката Кларисе Агбегньов, която се надява да пожъне втори златен олимпийски медал след победата си на Игрите в Токио.

Преди това Dior и LVMH разкриха трима съвместни посланици: гимнастичката Мелани де Хесус дос Сантос, тенисистката в инвалидна количка Полин Дерулед и параколоездачката Мари Патуйе, която беше сред групата спортисти, носещи олимпийския огън по червения килим на филмовия фестивал в Кан във вторник.

Вио Грандис, която миналата година участва в кампанията за дамската чанта Lady 95.22, се появи на червения килим в Кан през 2023 г., облечена в Dior.

Поредица от портрети на участващите спортисти ще бъде изложена в Le Café Dior в La Galerie Dior в историческия флагман на марката в Париж от 24 юли до 9 септември.

„Изложбата е празник на надминаването на постиженията

и покана за непрекъснато разширяване на границите на творчеството в името на страстта и свободата“, казват от Dior.

Актуално

Избрано за вас