Какво вдъхнови тоалетите на Емили Блънт и Флоранс Пю за „Оскарите“

Снимка: CHRISTINA HOUSELOS/ ANGELES TIMES - GETTY IMAGES/ JEFF KRAVITZ - FILMMAGIC

Какво вдъхнови тоалетите на Емили Блънт и Флоранс Пю за „Оскарите“

Снимка: CHRISTINA HOUSELOS/ ANGELES TIMES - GETTY IMAGES/ JEFF KRAVITZ - FILMMAGIC
Сподели

Визиите на червения килим на „Оскарите“ не разочароваха и тази година. Престижните награди винаги се посрещат с голямо нетърпение, за да се види кой ще прекрачи границите на модата.

През тази година Емили Блънт носеше рокля, която изглеждаше така, сякаш е придържана от невидими ръце. Номинираната за „Оскар“ актриса беше облечена в модел на Schiaparelli в цвят шампанско с мъниста и „плаващи“ презрамки.

Тази разкошна рокля привлече вниманието на зрителите на филмовите награди по погрешна причина. Феновете изразиха недоумението си относно раменете. Някои твърдяха, че те карат

Блънт да изглежда „като боксьорка“,

докато според други роклята изглеждала така, сякаш е твърде дълга за нея.

Снимка: Getty Images

Стилистката Джесика Пастър сподели пред Vanity Fair, че окончателното решение за роклята е взето по време на последните проба в деня на церемонията.

Блънт е трябвало да избере между 3 модела.

Стилистката работи с актрисата повече от 18 години, което изигра важна роля за модния ход.

„Понякога не играем на сигурно. С Емили можем да се забавляваме с модата. Знаех ли, че хората ще говорят за раменете? Абсолютно. Интересува ли ме какво ще кажат другите? Абсолютно не“, заяви Пастър. Тя е категорична, че по време на награждаването актрисата е  изглеждала невероятно красива.

Снимка: MIKE COPPOLA//GETTY IMAGES

Въпреки че плаващите рамене са сравнително нова фокусна точка в облеклото, към Блънт се присъедини и колежката ѝ от „Опенхаймер“ Флорънс Пю. Тя облече сребриста рокля Del Core с плаващи рамене на червения килим на „Оскарите“. „Помислих си, че Блънт ще е първата, която ще носи такава рокля… и тогава видях, че красивата Флорънс Пю също има много подобни рамене“, каза Пастър, цитирана от БГНЕС.

Това накара феновете да повярват, че визията им е била координирана, но стилистът потвърждава, че не е било така.

„Повярвайте ми, в тази рокля няма нищо, което да казва Опенхаймер“, завърши стилистката на Блънт.

Актуално

Избрано за вас