Какво носеха звездите на червения килим на Оскарите

Снимка: Getty Images

Какво носеха звездите на червения килим на Оскарите

Снимка: Getty Images
Сподели

Силно вталени рокли, бляскави материи, морски мотиви и розово ала Барби доминираха на червения килим на „Оскарите“ в неделя, съобщават АП и Ройтерс.

Емили Блънт и Джон Красински; Снимка: Getty Images

Номинираната за най-добра актриса в „Анатомия на едно падане“ Сандра Хюлер облече черна рокля на „Скиапарели“ с деколте, каквото демонстрираха и актрисите Ева Лонгория и Рита Морено. 

Синтия Ериво; Снимка: Getty Images
Морско синьозелено бе друг тренд,

забелязан на червения килим в неделя. Синтия Ериво изненада с изумруденозелена рокля от напа с шлейф по поръчка от „Луи Вюитон“ – с шипове, наподобяващи динозавърски, по гърба.

Марго Роби; Снимка: Getty Images

Спечелилата приза за най-добра актриса във филма „Клети създания“ Ема Стоун също бе облечена в бледозелен тоалет на „Луи Вюитон“ с разкроен корсаж без презрамки.

Ема Стоун; Снимка: Getty Images

Хейли Стайнфелд се появи в прозрачна ефирна синьо-зелена рокля на „Ели Сааб“ с прикрепени крилца на китката. Лупита Нионго също беше в морската гама в пера и пайети от „Армани приве“.

Хейли Стайнфелд; Снимка: Getty Images

Актрисата Аня Тейлър-Джой демонстрира гащеризон без презрамки на „Диор От Котюр“ с искрящ дизайн с мидички.

Килиън Мърфи; Снимка: Getty Images

Америка Ферера, номинирана за най-добра поддържаща женска роля в „Барби“, носеше блестяща розова рокля с прилепнали форми на „Ателие Версаче“.

Ариана Гранде; Снимка: Getty Images
Ариана Гранде  беше в пухкава розова рокля с огромни ръкави.

Тъмносиньото също беше популярно сред жените. На този цвят се бяха спрели номинираната за най-добра актриса в „Убийци на цветна луна“ Лили Гладстоун, номинираната за най-добра актриса за „Наяд“ Анет Бенинг. Както и колежката ѝ Джоди Фостър, бореща се за статуетка в категорията за поддържаща роля.

Лили Гладстоун; Снимка: Getty Images

Що се отнася до скъпоценните камъни,

Лили Гладстоун спечели надпреварата при бижутата.

Тя съчета тъмносинята си кадифена рокля на „Гучи“ с колие „Булгари“ от бяло злато с тюркоазени щрихи и син овален танзанит в центъра.

Флорънс Пю; Снимка: Getty Images

Няколко мъже нарушиха традициите. Мнозинството носеха стандартния черен смокинг, но някои бяха поели в различна посока.

Номинираният за най-добър актьор в „Ръстин“ Колман Доминго носеше двуреден смокинг на „Луи Вюитон“ със сребърни копчета. Той беше съчетан с каубойски ботуши и брошка на папийонката.

Райън Гослинг; Снимка: АР

Номинираният за най-добър актьор в поддържаща роля в „Барби“ Райън Гослинг бе облечен в смокинг на „Гучи“ с блестяща украса и тюркоазени копчета, но без папийонка.

Брадли Купър с майка си; Снимка: Getty Images

Номинираният за най-добър актьор в „Маестро“ Брадли Купър също пропусна папийонката. Беше облечен в черен двуреден смокинг на „Луи Вюитон“. А Дуейн Джонсън „Скалата“ се появи в синьо-зелен блестящ костюм без вратовръзка.

Няколко от жените се спряха на костюм с панталон. Сред тях беше и претендентката за най-добър режисьор Жустин Трие  („Анатомия на едно падане“), която бе облечена в тоалет с блестящи кантове.

Жюстин Трие; Снимка: АР

Друг аксесоар на червения килим бяха

червените значки с призив за прекратяване на огъня в Газа,

забелязани върху реверите на музикантите Били Айлиш и Финиъс О’Конъл и актьора Марк Ръфало.

Риз Ахмед; Снимка: АР

Индианците от племето осейдж, които изпълниха номинираната за най-добра песен от „Убийците на цветната луна“, дойдоха на червения килим в пъстри племенни носии.

Актуално

Избрано за вас