Какви акценти да очакваме от Sofia Fashion Week

Какви акценти да очакваме от Sofia Fashion Week

Сподели

Sofia Fashion Week тази година ще се проведе от 27 до 29 март на традиционната си локация в известен столичен хотел. Освен че в трите различни вечери ще се запознаете с последните тенденции за пролет – лято 2024, ще имате шанса и да сте свидетели на интересни акценти и решения за представяне на моделите и дизайнерите. Тазгодишното лице на събитието е Ели Бинева. Тя е модел и световна шампионка по художествена гимнастика.

Определено можем да кажем, че

устойчивата мода и екологичните решения

стават все по-важен акцент на подобни събития и на дизайнерските решения.

Снимка: sofiafashionweek.com/

Едно от най-интересните неща на тазгодишното пролетно издание на Седмица на модата в столицата ще бъдат

умните бански“.

А защо са такива? Защото предлагат придобиване на тен, без следи на презрамки, закопчали и т.н. Самата тъкан, от която са направени, е бързосъхнеща и със защитен фактор от  SPF35.

Плажното облекло на Rodasoleil се произвежда от рециклиран полиестер, изработен с използване на прежда от пластмасови бутилки. Благодарение на използването на рециклираната прежда, се намалява консумацията на енергийни ресурси и това минимизира въздействие от процесите върху околната среда. Това също така подобрява качеството на въздуха, като намалява емисии на СО2.

Но можем ли да говорим за хубав плаж, без да споменем гръцкото слънце? То ще бъде част от тазгодишното модно събитие, защото ще видим колекция очила, вдъхновена именно от топлината на Древна Елада. Джон Пан гледа на нещата със свеж поглед и е в крак с идеите на 21 век. Неговото виждане съчетава стил и безопасност. Той е лоялен към естествени материали от най-високо качество и е член на

международното движение „Fashion Revolution” в Гърция.

Пан е създател и на акция срещу модните фалшификати.

Всеки от нас иска и да е красив на работното място. Някои професии обаче си имат строга униформа, която трудно може да се промени. И за това вече има решение.

Лекарската престилка вече може да бъде fashion.
Снимка: sofiafashionweek.com

И такова решение на дефилето на Sofia Fashion Week ще предложат първото и единствено шивашко ателие за луксозно медицинско облекло в България –  L’Atelier L’Perla. Те развиват марката си от около година. Самите облекла отговарят на специфичните изисквания на медицината, а тъканите са италиански и шведски.

Официалната мода с нова колекция на catwalk дефилето ще представят бранда под мотото “С(Т)ИЛНИТЕ МОМИЧЕТА” – новото модерно!  Масленозеленото и златисто-кафявото присъстват в новата колекция на марката, а дизайнерите черпят вдъхновение от вашата смелост, сила и увереност! „Днес жените са двигателят на човешкия прогрес, правейки света, в който живеем, по добър и по-красив“, смятат от компанията.

Организаторите на Sofia Fashion Week обещават да бъде интересно и с нови акценти. Отново ви се предлага и среща „лице в лице“ с любимите ви дизайнери, като за тази цел ще бъде изграден и Fashion Street в конферентно лоби. Като гости на Седмицата на модата ще срещнете новите колекции, техните създатели, както и марки, партньори на събитието.

Актуално

Избрано за вас