Nike и Hyperice представиха ботуши, които масажират краката

Снимка: Нyperice

Nike и Hyperice представиха ботуши, които масажират краката

Снимка: Нyperice
Сподели

Nike и марката за възстановяване Hyperice си партнират в създаването на два технологични продукта за възстановяване. Това са жилетка и обувки – преди началото на Олимпиадата в Париж 2024. Това става ясно от публикация на сайта на Hyperice.

Партньорите казват, че при разработването на екипировката са се вслушали в нуждите на елитните спортисти. Те обаче „няма да я пуснат на пазара скоро“. Предполага се, че тези артикули са концептуални – пуснати в продажба, за да съвпаднат с Олимпийските и Параолимпийските игри, които започват на 26 юли.

Ботушите Nike x Hyperice предлагат топлинен и динамичен въздушен компресивен масаж за стъпалата и глезените. Жилетката Nike x Hyperice позволява на потребителя да

контролира температурата си с нагревателни и охлаждащи елементи,

насочени към горната част на тялото, предаде БТВ.

Настоящият двукратен олимпийски шампион по маратон Елиуд Кипчоге е сред спортистите, които са помогнали за тестването на концепциите.

Снимка: Нyperice

Той е признат за един от най-добрите бегачи на дълги разстояния за всички времена.

„Използвах обувките Nike x Hyperice преди и след много ключови сесии в подготовката си за олимпийския маратон. Когато ги използвам преди загрявка, те карат краката ми да се чувстват леки по време на тренировката. Използвам ги и след бягане като ключова част от възстановяването на мускулите ми“, отбеляза Кипчоге.

„Възстановяването е важна част от пътя на всеки спортист. Ние чуваме от тях, че тази концепция за „предварително възстановяване“ е също толкова важна“, смята Тоби Хатфийлд. Той е старши директор на иновациите за спортисти в Nike. „Обувките и жилетката, които разработихме с Hyperice, помагат на тялото да се подготви за активност“, отбелязва той.

Антъни Катц, основател и президент на Hyperice, очаква двете компании да имат продуктивно партньорство, като казва:„Това е една от най-успешните стъпки в света: „Това сътрудничество е кулминацията на дългогодишна работа… и това е само началото“ 

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас