Илюстрация на българин привлече вниманието на модела Джиджи Хадид

Снимка: Getty Images

Илюстрация на българин привлече вниманието на модела Джиджи Хадид

Снимка: Getty Images
Сподели

Рисунка, създадена от българина Любомир Дочев, привлече вниманието на супермодела Джиджи Хадид. Илюстрацията изобразява модела по време на ревюто на Jacquemus във френската столица Париж. Хадид откри модното шоу, дефилирайки с бяло палто, подчертано в талията с широк колан в същия цвят. Визията ѝ беше допълнена от обувки на висок ток.  Вдъхновен от тоалета, Дочев създава своята илюстрация, която бързо събира около 2000 харесвания. Самата Джиджи Хадид също

сподели творбата в своята история

в Instagram.

Оказва се, че това далеч не е първият път, в който българинът бива оценен от световни знаменитости. Дочев започва да рисува още от дете, но никога не е посещавал уроци по рисуване. Вдъхновение черпи от анимационните филми на Уолт Дисни.

Снимка: ldochev/Instragram

Първата илюстрация на известна личност, която прави, е на супермодела Кара Делевин. Тя обаче не е обикновена, тъй като е нарисувана върху картонена чаша. Каква е причината? В свое интервю  по Нова телевизия  творецът пояснява, че му се струва скучно да рисува на хартия, заради което е решил да използва алтернативен подход.

Заниманията му се увенчават с успех – редица знаменитости го последват в социалните мрежи. Сред тях са Риана, Джиджи Хадид и Зендая.

Бащата на супермоделите Джиджи и Бела Хадид – Мохамед, пък дори се свързва с него с молба да му изпрати чашите, тъй като остава очарован от творбите.

Актуално

Избрано за вас