9 тенденции в прическите, с които да заблестим тази пролет

9 тенденции в прическите, с които да заблестим тази пролет

Сподели

Със сигурност не трябва да забравяме, че пролетта е свързана и с възраждането и тенденциите в прическите за сезона 2024 г. За щастие тази година най-големите промени в косата които трябва да направите, ако искате да сте в крак с модата, покриват всички изисквания – от малки промени до цялостни трансформации. Попаднахме на дълбокото проучване на „Cosmopilitan“, направено в Instagram и споделяме с вас някои от най-популярните прически, цветове и стилове в момента.

1. Аксесоари

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J R Fraser (@rickyfraserhair)


Слушайте, с аксесоарите за коса през 2024 г. почти всичко е позволено. Говорим за големи ластици за коса, клипсове с цветя, ленти за глава, панделки – както и да го наречем, то е на мода. И смея да твърдя, че това е победа за мързеливите хора навсякъде. Просто си сложете аксесоар, лек стил и бум, готово. Даваме за пример сладката визия на Madelaine Petsch по-горе – гигантската лента за глава и големият обем на короната придават сериозна енергия на 60-те години.

2. Меко матирано русо

Според фризьорката Лорън Милдайс мекото, нежно русо ще бъде предпочитано от знаменитостите този сезон (като Сидни Суини по-горе или Тейлър Суифт, например). „Пролетта ще бъде по-мек подход към цвета на косата“, обяснява тя. „Поискайте светло, избледняло „сомбре“, започващо със светлокафяво в корените, преминаващо в меко русо в краищата“, предлага тя и не забравяйте да кажете на колориста си, че искате да видите измерение по цялата дължина до краищата, за да създадете това постепенно преливане.

Този цвят е не само толкова мечтателен и облачен, но и доста лесен за поддръжка, що се отнася до блондинките, благодарение на сенчестия корен. Но вероятно ще искате да покривате косата си с гланц на всеки две седмици, за да я поддържате блестяща и здрава. И както при всеки русоляв цвят, винаги включвайте протеинови процедури и средства за изграждане на връзки като Olaplex и K18, за да заздравите косата си.

3. Червени цветове на косата със син оттенък

 

View this post on Instagram

 

A post shared by justine marjan (@justinemarjan)

От Беки Джи до Дав Камерън, Дуа Липа и Гарсел Бове – буквално всички заменят цвета на косата си със смел рубинен нюанс. И според фризьорката Рене Валери оттук нататък той ще бъде тотален хит. Той придава дълбочина и топлина на цвета ви, без да се налага да избирате типичния нюанс на джинджифилова подправка, който е популярен през последните няколко години.

Но ключът към тази визия ще бъде да запазите цвета си толкова ярък и блестящ колкото е възможно по-дълго. Всеизвестен факт е, че  червеното е исторически трудно за поддържане. Уверете се, че миете косата си с шампоан за боядисана коса (т.е. с формула без разграждащи сулфати и с много овлажняващи съставки) и избягвайте топлинния стайлинг, доколкото е възможно, той може да доведе до избледняване. Веднъж или два пъти месечно можете да покриете косата си с балсам за червен цвят.

4. Бароков боб

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tai Simon (@lovetaije)

Отминаха дните на рошавата, режеща прическа боб – през 2024 г. бобът отново е шик, благодарение на тази прическа на Зендая. „Бароковият боб“ е закръглена, мека прическа тип „боб“, която стига точно над раменете. Но името ѝ се дължи на начина, по който е оформена – обикновено с големи, меки, скулптурни вълни (все пак е вдъхновена от Ренесанса).

За да си я направите сами, помолете стилиста си за класическа тъпа боб прическа, но истинската работа е, когато я оформяте у дома.  Можете да пробвате да прекарате четка с горещ въздух през косата си, след което да пристегнете косата си с ролки, за да придадете на прическата обем.

5. Обемни вълни

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)

Голямата коса се завръща, особено с тези пълни, плюшени вълни на Дженифър Лопес. Те имат заоблена, обемна форма, която стои добре на всяко лице, цвят и текстура на косата. Изберете преса за къдрене с диаметър от 1,5 до 1,75 инча, за да създадете тези неопределени вълни, и след като изстинат, ги срешете с четка с косъм, за да изглеждат меки. Накрая разнесете крем за коса, за да загладите евентуалните кичури.

6. Котешка прическа

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liza Koshy (@lizakoshy)

През последните години нашумяха подстригването „вълк“, „лисица“ и „пеперуда“, но през 2024 г. това е „котешкото подстригване“. Това е средно дълъг стил, който се фокусира върху оформящи лицето слоеве и по-дълги слоеве, за да добави малко обем.

Както можете да разберете, тази прическа е гениална за къдриците, тъй като играе много добре с естествената текстура и движение. Само се уверете, че предварително сте се посъветвали със стилиста си колко точно слоеста и рошава искате да бъде подстрижката, тъй като тази визия определено може да бъде малко по-накъсана и да наподобява кефал или да бъде наистина фина и мека, в зависимост от настроението ви.

7. Бретон на Бъркин

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Yepez (@jennifer_yepez)

Вдъхновена от покойната певица, актриса и модна икона (ама чували ли сте за чантата „Бъркин“?) Джейн Бъркин, тази тенденция в бретона е свързана с тъп, дълъг бретон, който придържа веждите ви. Те са с лекота и движение, което автоматично създава усещане за изразителност, дори когато косата ви е разпусната.

Смятайте, че бретонът „Бъркин“ е актуализация на бретона от 70-те години, който виждаме през последните няколко години. Стилът обаче е малко по-различен, тъй като не става въпрос за големи кичури. Вместо това разрошете бретона напред с кръгла четка, след което го изсушете. Не се притеснявайте да добавите малко пяна, за да придадете повече текстура и обем.

8. Дълги многопластови подстрижки

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danielle Priano (@daniellepriano)

Пролетта на 2024 г. е посветена на възможностите. Дългата, многопластова прическа ще ви даде безкрайни възможности за оформяне. Това означава, че ще е лесно да комбинирате всички тези тенденции в прическите. Тя придава блясък на 90-те години на миналия век с минимални усилия. Просто се уверете, че поддържате краищата си гладки и здрави, като използвате дълбоко подхранващ балсам веднъж седмично и процедури за свързване веднъж или два пъти месечно. Единственото нещо, което може да развали тази визия, са много раздвоени краища.

9. Класически обноски

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dimitris Giannetos (@dimitrishair)

Елегантният кок, френското усукване или кокът никога не са излизали от мода, но сега се завръщат с голяма сила. Това е елегантен и шикозен начин да украсите всяка визия. Независимо дали сте с дънки и тениска, или с рокля за събитие (по примера на Джиджи Хадид по-горе). Освен това е шокиращо лесно да я пресъздадете сами, стига да имате необходимите инструменти. Подгответе косата си със стилизиращ гел, който ще ѝ придаде плътност и блясък, а след това използвайте четка с косъм, за да приберете косата си назад. След това можете да си играете с различни форми на прическата, независимо дали ще я направите гладка и стегната, или ще изберете небрежна, разпусната.

прическите, прическите, прическите, прическите, прическите

Актуално

Избрано за вас