Еликсир на младостта скрит в рибата?

Снимка: Pixabay

Еликсир на младостта скрит в рибата?

Снимка: Pixabay
Сподели

Всички знаем, че консумацията на богати на витамини и минерали плодове, ядки и семена помага в борбата със стареенето на организма. Един напълно достъпен продукт в магазина може да ви гарантира подмладяване и предотвратяване на бръчки, казва диетоложката Софи Тротман пред „The Sun“. Това е мазната риба. Тя обясни, че омега-3 мастните киселини, които се съдържат в сьомгата, скумрията, аншоата, херингата и сардините, поддържат естествената защитна бариера на кожата, овлажняват я и предотвратяват появата на фини линии и бръчки.

Снимка: Pixabay

Друга храна, която по думите Тротман е полезна за кожата, е авокадото, съобщи БГНЕС. Плодът съдържа мононенаситени мазнини, които правят кожата хидратирана и еластична. Специалистът добавя:

„Авокадото е богато на витамин Е – антиоксидант,

който помага за предпазване на кожата от вредното влияние на околната среда“.
Снимка: Pixabay

За да запазим младежкия вид и избегнем кожни проблеми, Тротман съветва да включим в менюто си и сладки картофи. Каротеноидите, които придават оранжевият цвят на сладкия картоф, правят лицето ни по-сияйно, а бета-каротинът в състава му насърчава обновяването на клетките. Освен това, консумацията на богати на витамини и минерали плодове, ядки и семена помага в борбата със стареенето на организма.

„Ленените семена са особено богати на алфа-линоленова киселина,

вид омега-3 мастна киселина, която може да подобри външния вид на кожата с течение на времето“, заяви диетоложката.

В Инстаграм профила ѝ можем да намерим и някои свежи и бързи рецепти за лятото, като например: авокадо и пушена сьомга върху препечен хляб, протеиново гръцко кисело мляко с ядки и плодове и др.

Актуално

Избрано за вас