Какво да не пропускате да сложите в чантата си за родилното?

Снимка: premierhealth.com

Какво да не пропускате да сложите в чантата си за родилното?

Снимка: premierhealth.com
Сподели

Бременността е изключително специален период са всяка жена, но приготовленията за появата на новия член на семейството могат да се окажат притеснителни за бъдещите родители. Ключът към по-лесното преодоляване на потенциалните стресови ситуации е в е предварителното планиране. Днес ще обърнем специално внимание на подготовката за самото раждане и по-специално какви принадлежности бъдещите майки не трябва да пропускат да сложат в чантата си за родилното.

Кога да приготвите чантата си за родилното

Подгответе чантата си за болницата още преди 36-ата седмица на бременността си, препоръчва д-р Лаян Алрахмани, сертифициран специалист по акушерство и фетална медицина.

След като вече е готова, я дръжте на удобно място. Това може да бъде багажникът на колата или в гардеробът ви, препоръчват от Американският колеж на акушерите и гинеколозите.

Лични вещи

– Тоалетни принадлежности: Опаковайте си четка и паста за зъби, балсам за устни, дезодорант, четка и гребен, ластик за коса. В някои болници е възможно да ви предоставят сапун и шампоан, но ако предпочитате, можете да си вземете такива от вкъщи.

– Превръзки: Болницата ще осигури дамски превръзки, които да абсорбират цялата кръв след раждането, но ако обичате да използвате определена марка, не се колебайте да донесете свои. Уверете се, че вкъщи също разполагате с такива за периода след прибирането си у дома с бебето.

Облекло
  • Халат, пижама и чехли:

Изберете свободен и удобен комплект пижами, които са с къси ръкави, за да може по-лесно по-лесно да ви бъдат поставяни системи или да измерват кръвното ви налягане.

  • Удобни дрехи:

– Някои майки предпочитат да сменят пижамата си по време на престоя си в родилното отделение. За прибирането вкъщи си пригответе нещо просторно и лесно за обличане, както и чифт равни, обувки за обуване.

– Бельо за след раждане: Някои жени обичат мрежестото бельо, което някои болници предлагат. Ако обаче предпочитате своето памучно бельо, не се притеснявайте да добавите няколко чифта в чантата си.

– Сутиени за кърмачки: Той  е задължителен артикул за всяка майка на новородено, пише babycenter.com.

Какво задължително трябва да осигурите за изписването на своето бебе от родилното:

– Облекло: Изберете дреха, с която да облечете своето бебе на изписването. Уверете се, че тя има крачоли (да не е бебешка рокля), за да може ремъкът на столчето за кола да влезе лесно между тях.

– Столче за кола: Доста преди да отидете в болницата, монтирайте бебешко столче в колата. Не можете да закарате бебето си вкъщи без такова. Уверете се, че столчето за кола е обърнато назад и проучете как правилно да го закопчаете.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас