Какъв би бил животът без изкуство за Юлиан Костов? (БЛИЦ ИНТЕРВЮ)

Фото кредит: Валентин Даневски

Какъв би бил животът без изкуство за Юлиан Костов? (БЛИЦ ИНТЕРВЮ)

Фото кредит: Валентин Даневски
Сподели

Юлиан Костов – хамелеон с много таланти, чийто живот и кариера са като филмова история, пълна с неочаквани завои и вдъхновяващи промени. Въпреки че започва като плувец с над 60 медала, той поема пътя на бизнес мениджмънт в Нидерландия само за да бъде завладян от магията на актьорското изкуство, след като гледа Черният рицар и Жокерът.

Дебютът му в този пъстър свят не е по традиционния модел – той решава да замине за Лондон, без да информира родителите си, с мечтата да бъде забеляза като Станислав Яневски, но бързо осъзнава, че успехът идва с упорит труд и самоотверженост.

Неговата роля в късометражния филм „Разговорът“ го издига в редиците на изгряващите звезди, а наградите, които печели, включително „Изгряваща екшън звезда“ и „Най-добър екшън актьор на годината“, потвърждават несравнимия  талант. По-късно той стъпва в света на мениджмънта на таланти, където

помага на амбициозни артисти да намерят своя път

в световната шоубизнес арена. И докато продължава да помага на другите да създават своите истории на успех, самият той се превръща в един от малкото български актьори, които са имали щастието да завладеят Холивуд.

Доказателство за това е един от последните му образи – този на най-популярния злодей в гейминг индустрията – лидерът на руските ултранационалисти Макаров в играта „Call of Duty: Modern Warfare 3. За кастингите и за това, че е бил избран сред няколко хиляди актьори, за режисьорските и продуцентските си начинания, за предстоящата си музикална кариера и за това как в света на Юлиан Костов животът е неспирно приключение, което се преживява със стил, страст, говори самият той.

– Ако не бях Юлиан Костов щях да съм…

– Делфин.

– Предстои ми…

– Най-доброто.

– На етап от живота ми съм, в който…

– Знам кой съм.

– Най-добър съм в…

– Това да усмихвам хората.

– Не ми се отдава да…

– Лъжа.

– Любовта ме кара да…

– Осмисля живота си.

– Без изкуство, животът би бил…

– Трагичен.

– Денят ми не минава без…

– Кафе.

– За закуска винаги избирам…

– Нищо (смее се)

– Не обичам хората да…

– Се държат невъзпитано. 

– Морето ме кара да…

– Мечтая. 

– Ако трябваше да дам филмово заглавие на живота си, то щеше да е…

– Just keep swimming.

Четете цялото интервю с Юлиан Костов тук

Актуално

Избрано за вас