Кои са новите звезди на Алеята на славата през 2023 г.

Снимка: Getty Images

Кои са новите звезди на Алеята на славата през 2023 г.

Снимка: Getty Images
Сподели

Получаването на звезда на Алеята на славата в Холивуд е една от най-желаните награди, които може да получи една знаменитост.

Звезди върху звезди върху звезди!

От 1960 г. насам Търговската камара на Холивуд отдава почит на известни лица от музикалната, филмовата, телевизионната и други сфери, като поставя имената им върху теракота и месингови звезди по булевард „Холивуд“. Понастоящем на Алеята на славата, популярна туристическа дестинация в Холивуд, Калифорния, има повече от 2600 звезди.

Нека погледнем назад към част от наградените хора на изуството през тази 2023 година.

Снимка: Getty Images

Едини от първите, получили звезда на Алеята на славата бяха групата Джонас Брадърс. Ник, Джо и Кевин бяха предружени от съпругите и децата си на церемонията.

Създадена през 2005 г., групата придобива популярност благодарение на изявите си в телевизионната мрежа Disney Channel. От 2013 г. досега са продадени над 17 милиона албума в цял свят. Шест години след раздялата си, групата се събра отново с издаването на Sucker на 1 март 2019 г.

 

Снимка: Gilbert Flores

Звездата от „Приятели“ и режисьор на сериала Кортни Кокс, получи своята звезда на Алеята на славата в Холивуд на 27 февруари 2023 г. На церемонията присъстваха Лиза Кудроу и Дженифър Анистън, които държаха речи и дойдоха да подкрепят Кокс.

Актрисата говори пред Fox News Digital за отличието и разкрива, че никога не е предполагала, че ще постигне такъв успех в кариерата си. „Дори за милион години“, казва тя пред изданието. „Аз съм от Бирмингам, Алабама… Това просто не е нещо, което си мислиш, че е възможно, но

знаех, че „Приятели“ е специален проект.“

 

Снимка: AP

Майкъл Б. Джордан получи своята звезда на Алеята на славата дни преди да излезе по кината режисьорският му дебют „Крийд III“. Към Джордан се присъединиха режисьорът на „Крийд“ и „Черната пантера“ Райън Куглър и колегата му от „Крийд III“ Джонатан Майорс по време на церемонията на 1 март 2023 г. Семейството на актьора също беше там.

 

Снимка: Getty Images

На 21 април пък своята звезда получи актьорът и комик Мартин Лорънс. Част от гостите му бяха колеги комици и звезди, сред които Трейси Морган, Тичина Арнолд, Лин Уитфийлд и Стив Харви. По време на речта си той благодари на покойната си майка, както и на актьорите от хитовото си шоу „Мартин“. „Ако мога да предам нещо на тези, които идват след мен, то е да се качат в автобуса на мечтите си с увереност, елегантност и смирение и да го карат, докато колелата не паднат“, каза Лорънс, преди да открие мраморната звезда.

 

Снимка: AP

Една от посмъртните звезди дадени тази година беше на актрисата от „Междузвездни войни“ Кери Фишър. Церемонията се проведе на 4 май 2023 г., известен още като May the Fourth (игра на думи), обявен за празник на „Междузвездни войни“. Фишър беше почетена от дъщеря си Били Лурд и колегата си Марк Хамил.

Били Лурд, която носеше портрета на майка си, отпечатан върху металическата ѝ рокля, прие звездата от името на Фишър. Тя хвърли брокат, любим на майка ѝ, върху новооткритата звезда.

„Майка ми казваше, че всъщност не си известен, докато снимката ти не е на автомат за бонбоните Pez. Е, хората ядат бонбони от врата ѝ всеки ден. Аз казвам, че всъщност не си известен, докато не получиш звезда на холивудската Алея на славата“, каза тя.

Марк Хамил, който играе брата на ФишърЛюк Скайуокър – във франчайза, си спомни за срещата си с младата актриса, когато тя е била само на 19 години.

„Тя изигра толкова важна роля в личния и професионалния ми живот

и двата щяха да бъдат далеч по-празни без нея. Беше ли сръчна? Беше ли много грижовна? Без съмнение! Но всичко щеше да е по-скучно и по-малко интересно, ако тя не беше приятелката, която беше“, каза Хамил.

 

Снимка: Reuters

Дългогодишният съдия в „Гласът“ и кънтри музикант Блейк Шелтън получи своята звезда на Алеята на славата в Холивуд на 12 май 2023 г. Към него се присъединиха семейството му и няколко известни лица.

 

Снимка: Getty Images

Няколко дена по-късно, на 18 май, рапърът Лудакрис, чието истинско име е Крис Бриджис, също докосва своята звезда на Алеята на славата. Сред тълпата, която стана свидетел на събитието бяха LL Cool J, Queen Latifah и колегата му от „Бързи и яростни“ Вин Дизел.

Дъщеря му Карма го изненада с представяне, преди той да излезе на подиума, за да произнесе благодарствена реч. В нея той каза: „Мотивират ме наследството и историята, както виждате. Днес това означава, че съм оставил своя отпечатък. Така се чувствам.

Да бъда сред тези имена е невероятно за мен“.

 

Снимка: Getty Images

На 7 юни престижното отличие беше връчено посмъртно на покойния рапър Тупак Шакур 27 години след смъртта му. Сестрата на Тупак – Секийва „Сет“ Шакур – прие наградата и говори от името на брат си през сълзи. „От първия път, когато стъпи на тази сцена на театър „Аполо“ на 13 години, преди някой да разпознае името му, той знаеше, че мечтае да има звезда тук, на алеята на славата“, каза тя пред множеството на церемонията по награждаването.

 

Снимка: Getty Images

Няколко месеца след съпруга си – Блейк Шелтън, съдийката от „Гласът“ и носителка на „Грами“ Гуен Стефани също получи своята звезда на 19 октомври 2023 г.

Едни от последните наградени актьори тази година бяха Маколи Кълкин и Зак Ефрон.

Снимка: Reuters

Звездата от „Сам Вкъщи“ получава своето признание на Алеята на славата цели 33 години след култувата роля на Кевин в коледната поредица. Церемонията се проведе на 1 декември 2023 г.

 

Снимка: Getty Images

Зак Ефрон получи 2767-ата звезда на Алеята на славата в Холивуд на 11 декември 2023 г. Майлс Телър и Джеръми Алън Уайт бяха сред приятелите, които почетоха постиженията на Ефрон по време на речите си. А самият той в речта си благодари на покойния Матю Пери.

Актуално

Избрано за вас