НАТФИЗ с проект за опазването на околната среда

Снимка: НАТФИЗ

НАТФИЗ с проект за опазването на околната среда

Снимка: НАТФИЗ
Сподели

За трета поредна година НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ си партнира с Филип Морис България по информационната кампания – #ПромениКартинката.

Тя алармира за проблема със замърсяването на околната среда

с неправилно изхвърлени фасове и провокира към отговорно потребителско поведение. Това съобщиха от Театралната академия.

Снимка: НАТФИЗ

Кампанията насочва общественото внимание към глобалния проблем чрез редица инициативи из цялата страна и призовава към опазване на природата и градската среда от цигарени фасове и други отпадъци.

Всяка секунда по света се изхвърлят неправилно хиляди цигарени фасове

и замърсяват околната среда. Въпреки малкия си размер, цигарените филтри са един от най-големите замърсители в градовете и природата. Според проучване, над 800 тона са цигарените фасове, изхвърлени неправилно в околната среда всяка година, като за разграждането им са нужни от 3 до 15 години в зависимост от външните условия.

За да сподели фактите и да предаде посланията на кампанията, студентите от Националната академия за театрално и филмово изкуство изготвиха общо 9 кратки видеа, посветени на #ПромениКартинката.

Снимка: НАТФИЗ

Това е третата съвместна инициатива между НАТФИЗ и #ПромениКартинката. Тя се състоя като част от обучението по реклама на второкурсниците от факултет „Екранни изкуства“, предават от НАТФИЗ. Това е чудесна възможност за изява на студентите, чрез която те могат

да провокират своя талант и да работят върху реална, обществено значима кампания.

А крайният продукт да бъде представян на редица културни събития в страната, в дигиталните и социални канали на кампанията #ПромениКартинката и съответно да бъде оценен от публиката.

Снимка: НАТФИЗ

„За нас във Филип Морис България партньорството с НАФИЗ „Кръстьо Сарафов“ има изключителна стойност, тъй като вярваме, че изкуството чрез своята сила може да предаде по най-добър начин посланията на социалните и екологични каузи и да провокира към промяна“, споделя Анелия Иванова, мениджър „Връзки с обществеността“ във Филип Морис България.

Задачата за поредна година беше изработването на кратки, атрактивни видеа, които по креативен начин

да информират и да провокират към промяна на потребителското поведение

с цел опазване на околната среда. И тази година студентите от Академията по театрално и филмово изкуство се справиха отлично с предизвикателството и създадоха девет социални реклами в различни жанрове – крими комедия, научно-популярен филм, тв викторина, музикален клип и други. Вдъхновението надделя над трудностите,

а резултатът е повече от вълнуващ.

Вярваме, че техните усилия ще бъдат възнаградени не само с овации за добре свършената работа, но и ще постигнат целта си, а именно да се намали замърсяването с неправилно изхвърлени фасове в околната среда, казват още от екипа.

Всички видеа могат да бъдат открити тук, както и в социалните мрежи на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в най-скоро време.

Актуално

Избрано за вас