Ема Стоун сменила името си заради кариерата, вдъхновила се от „Спайс Гърлс“

Снимка: REUTERS/Mike Blake

Ема Стоун сменила името си заради кариерата, вдъхновила се от „Спайс Гърлс“

Снимка: REUTERS/Mike Blake
Сподели

Ема Стоун, носителка на „Оскар“ за „Клети създания“, пожела да бъде наричана с истинското си име. Актрисата приела познатото си в началото на кариерата си, когато още прохождала в киното. В свое интервю за Hollywood Reporter тя подчертава, че все още обича приятелите и близките ѝ да я наричат Емили.

Попитана дали би поправила свой почитател, ако се обърне към нея с рожденото ú име, тя отговаря отрицателно:

„Не, това би било много хубаво. Бих искала да съм Емили“.

В свое участие при Джими Фалън в миналото актрисата е разказвала, че приела името Ема още като тийнейджър, припомня „Площад Славейков“. Тогава тя е била голям фен на Бейби Спайс от „Спайс Гърлс“, чието истинско име е Ема Бънтън.

В свои по-скорошни изяви обаче актрисата изтъква, че името Ема Стоун се родило донякъде и от необходимост. Когато актрисата се регистрирала за членство в професионалния съюз на актьорите в САЩ SAG-AFTRA. Смяната се налага, тъй като името Емили Стоун вече било заето от нейна колежка. Спрямо правилата на синдикалната организация двама членове не може да носят едно и също сценично име. Заради тази особеност десетки актьори са сменили рожденото си име, стартирайки кариерата си. Сред тях е и Майкъл Дъглас, който се наложило да се регистрира като Майкъл Кийтън.

Актуално

Избрано за вас