Уникалните истории, които стоят зад псевдонимите на знаменитостите

Снимка: Lester Cohen/Getty; Samir Hussein/WireImage; Matt Winkelmeyer/MG23/Getty

Уникалните истории, които стоят зад псевдонимите на знаменитостите

Снимка: Lester Cohen/Getty; Samir Hussein/WireImage; Matt Winkelmeyer/MG23/Getty
Сподели

Тези звезди сами изградиха имената си…буквално. Когато славата ги призове, знаменитостите избират псевдоними вместо рождените си имена. Този избор е удобен за много цели: Той създава

граница между публичния и личния им живот,

придава им увереност и звучи много по-привлекателно. Понякога тези прякори се получават след изкривяване на истинските имена на артистите, друг път обаче зад тях стои уникална история. Разказваме ви най-интересните истории на знаменитостите, сменили своите рождени имена.

Megan Thee Stalion

Родена като Меган Йовон Рут Пит, рапъркатa от Тексас се изявява като алтер-егото си Тина Сноу на сцената и се подвизава под псевдонима Megan Thee Stallion, който

произлиза от прякора, който хората ѝ дали в гимназията.

„Откакто бях по-малка, вероятно на около 15 или 16 години, винаги съм имала една и съща форма на тялото. По-възрастните момчета винаги казваха: „О, ти си като кобила“. Накрая се запитах: „Това хубаво нещо ли е?“. Всъщност всички го приеха и го използваха. След това го използвах за името си в Twitter и оттогава всички просто ме наричат Stallion“, разкрива тя в своя интервю.

Снимка: Getty Images
Bad Bunny

Звездата на латино трапа Bad Bunny – роден като Бенито Антонио Мартинес Окасио, е от знаменистите, чийто псевдоним се „ражда“ още в детските им години. Той разказва за корените му в документален филм за Apple Music през 2018 г.

„Възникна заради една снимка от времето, когато бях дете“,

казва рапърът. „Така се наричах в социалните мрежи и когато избирах артистично име, то просто пасна идеално“. На въпросната снимка Бенито е облечен в костюм на зайче, но не изглежда никак развълнуван от това, пише People.

Снимка: MICHAEL KOVAC/GETTY
Lil Nas X

Запитан за произхода на сценичното си име от Джими Фалън в „The Tonight Show“, певецът, чието първо име е Монтеро, обясни, че

Nas идва от неговия „интернет псевдоним“,

след което добави, че се е вдъхновил от други нови музиканти, когато е измислил останалата част от сценичното си име.

„Когато започнах да се занимавам с музика, си казах: „Искам да се позабавлявам с това. Името на всеки нов рапър е Лил. По-късно добавих X“.

Снимка: Imgur
Queen Latifah

В интервю за NBC през 2019 г. Куин Латифа (родена като Дана Илейн Оуенс) споделя, че майка ѝ първоначално не е била фен на сценичното ѝ име.

„Майка ми малко се засмя. Тя беше като: „Куин? Няма да те наричам кралица“, спомня си Латифа. Въпреки това – рапърката, превърнала се в актриса, никога не се е съмнявала в прозвището си. Тя казва, че Латифа означава „деликатна и много мила“ на арабски език и ѝ харесва съпоставката на това с дързостта на „Кралица“.

Post Malone

Изпълнителят на „I Had Some Help“ e сред знаменитостите избрали на случаен принцип своя псевдоним. Историята разказва по време на разговора си с Джими Фалън в The Tonight Show през 2018 г.

„Бях на 14 години и бях започнал да се занимавам с продуциране, рапиране и пеене. Tогава ми трябваше име за моя микстейп. Така че пуснах Остин Пост – истинското ми име, през генератор на случайни рап имена и получих Пост Малоун“.

Снимка: Aaron J. Thornton/Getty Images for BET
Cardi B

По време на интервю в предаването „Шоуто на Уенди Уилямс“ през 2017 г. водещата пита рапърката, родена с името Белкалис Алмансар, откъде е взела прякора ѝ. Певицата разкрива, че то произлиза от марка алкохол.

„Сестра ми се казва Хенеси, така че всички ми казваха „Бакарди“. След това го съкратих на Cardi B. „Никой не ме нарича Белкалис, освен семейството ми, майка ми и баща ми“.

Снимка: Getty Images
Miley Cyrus

Въпреки че е позната на феновете и семейството си като Майли Сайръс

прякор, който произлиза от постоянното ѝ усмихване като бебе

– още преди участието ѝ в сериала „Хана Монтана“, певицата и актриса официално сменя името си през 2008 г. от Дестини Хоуп на Майли Рей.

Снимка: Frederic J. Brown/AFP/Getty Images
Lady Gaga

„Гага е тази по-силна индивидуална част от мен, която открих, когато бях млада в Ню Йорк – обичах музиката, срещах се с млади артисти, работех с музиканти, с писатели, изучавах сцената и участвах в начина на живот. Започнах да се наричам Гага. Това беше прякорът, който имах в най-добрите си години“, изтъква изпълнителката по време на интервю с Джейми Лий Къртис.

Фото кредит: AP Photo/Chris O’Meara, File
Snoop Dogg

Snoop Dogg също е сред знаменитостите с интересни прякори. Макар че истинското име на рапъра е Калвин Кордозар Бродус-младши, той израства в семейство, което го нарича Снупи, защото смята, че прилича на анимационния герой. Така се ражда Snoop Dogg Снуп Лайън).

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас