ABBA THE SHOW превръща НДК в дискотека

ABBA THE SHOW превръща НДК в дискотека

Сподели

Шоуто, предизвикало фурор по целия свят, идва за пръв път в България. ABBA THE SHOW, най-грандиозният и успешен спектакъл, посветен на музиката на незабравимия шведски квартет, ще е в София през юни.

THE SHOW, оценявано като „най-автентичното ABBA трибют шоу досега“,

е излизало на сцена над 800 пъти пред повече от 2 милиона души в близо 50 страни по цял свят. Световната му премиера е още през 2007 г. в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон и оттогава фурорът практически не е спирал.

Турнето е обиколило планетата – от цяла Европа до Южна Америка, Япония, Индия, Филипините и САЩ.

В Щатите прави три исторически sold out концерта в прочутия Hollywood Bowl

Една от най-сензационните дати е в Сао Пауло, Бразилия. Там го гледат близо 70 000 души.

Зад този феноменален успех стоят четирима, искрено влюбени в ABBA, музиканти и голям екип от първокласни продуценти и инструменталисти. Замесени са и оригинални членове от концертната група на ABBA.

Лице и основните гласове на шоуто са две шведки – Камила Далин и Катя Норд

Те са страстни почитателки на групата още от деца. През 1996 г. се събират с идеята за трибют група, която кръщават „Waterloo“. Оказват се толкова добри – и като гласове, и като сценично присъствие, че получават личната „благословия“ на взискателните Бьорн Улвеус и Бени Андершон. Следва успех в различни ТВ шоута и през 2001 г. идва шансът за сътрудничество с големия скандинавски промоутър CSB. Тогава идва и създаването на мащабното, висококачествено “ABBA THE SHOW”.

Спектакълът включва всички периоди на групата, започвайки с хита от Евровизия „Waterloo”. В него са любими парчета като „SOS”, „Mamma Mia”, „Dancing Queen”, „Money Money Money”, „Knowing Me Knowing You” и много други.

Да, в годините, когато ABBA бяха на върха, за жалост Желязната завеса не ни позволи да ги видим и чуем на живо. Няма да мине през България и уникалната виртуална магия ABBA Voyage. Но прекрасната им музика винаги е била с нас. Винаги е звучала като един жизнерадостен, спонтанно подтикващ към танци саундтрак на щастливите и романтични моменти.  И  ето – сега имаме чудесната възможност да се потопим в празника, който винаги е бликал от музиката на ABBA.

Идвате ли?

Билетите за 3 юни 2023 г. от 17:30 ч. и от 20:30 ч. в Зала 1 на НДК са в продажба в мрежата на Bilet.bg и на касата на Билетен център НДК.

Fотокредит: Polar Music

Актуално