Диско аватарите на ABBA тръгват на турне

Диско аватарите на ABBA тръгват на турне

Сподели

Девет месеца след дебюта на Voyage, за което бе построена специална арена в Queens Elizabeth Park в Лондон, ABBA ще представят виртуалното си шоу и с глобално турне. Новината бе потвърдена от Universal Music Group пред Variety , като към момента не са обявени конкретни дати и дестинации.

Желанието на Бьорн, Агнета, Ани-Фрид и Бени да разходят диско аватарите си по света не е изненадващо след успеха на Voyage

с над милион продадени билета към момента

Легендарната поп група започна работа по проекта през 2016 г, използвайки пълния потенциал на интерактивните технологии на студиото на Джордж Лукас Industrial Light and Magic.

За максимална достоверност на създадените ABBA-тари  с вида на четворката от 1979 г. музикантите са заснети от 160 камери.

1000 аниматора работят по всеки детайл от хореографията и визията на четворката

Ударният сетлист от хитове като Mamma Mia, Dancing Queen и The Winner Takes It All се изнася от 10 души бенд с беквокалисти на живо. Построената специално за футуристичния диско воаяж арена е с капацитет от 3000 места и е мобилна.

Създадена през 1972 г, ABBA  се превръща в

най-успешният музикален експорт на Швеция

С продадени 385 милиона копия от плочите им в цял свят те се превръщат и в бестселър групата на всички времена.  Носят първата титла на Швеция за първо място в „Евровизия“ с парчето Waterloo през 1974 г. Разделят се през 1982 г, но музикалното им наследство остава с платинен статус за поколенията.

През 2018 г. Бени, Бьорн, Агнета и Ани-Фрид се събраха за записи на нов материал,

който бе събран в първият им албум от четири десетилетия насам – Voyage. Проектът, обявен и като последен в кариерата на ABBA, вече е продал над 2.5 милиона копия.

Актуално

Избрано за вас