Инана Саркис: Родена в Канада, с баба в Кубрат и известна в Холивуд

Инана Саркис

Инана Саркис: Родена в Канада, с баба в Кубрат и известна в Холивуд

Инана Саркис
Сподели

Актрисата Инана Саркис е дъщеря на баща асириец и майка българка. Баба й живее в град Кубрат. Априлският брой на списание ELLE България я представя като „момичето от Холивуд, което е проговорило първо на български“.

Актрисата от хоръра Seance (2021) споделя пред авторката на статията Тереза Восканян, че

се чувства благодарна и смирена, когато е в България

„Баба ми живее много семпло. Тя все още използва дърва за отопление на дома си и е минималистка поради комунистическото си възпитание. Всъщност, понякога й завиждам колко е щастлива с такъв прост живот. Тя има голямо сърце и никога няма да напусне дома си, колкото и да я моля да дойде да живее с мен в Лос Анджелис“, споделя Инана.

Била е и във Варна, дори и на къмпинг у нас. Любимата й фраза на български е: „Лека нощ, да спиш в кош, да сънуваш галош“.

 

View this post on Instagram

A post shared by Inanna (@inanna)


Освен че има над 3 милиона последователи в YouTube канала си, Инана Саркис взема участие в обществено значими каузи и иска да помага на бежанците от Сирия в България.

Тя е посланик на Международния медицински корпус

През последните няколко години прави финансови дарения и помага за повишаване на осведомеността относно кризата със сирийските бежанци.

Подкастът й ZAYA, който създава с идеята да представи силата на жената от Близкия изток, става Номер 1 в списъка с подкасти за художествена литература на Apple.

Актрисата също така търси начини да подкрепя български брандове и учи дъщеря си на майчиния си език.

Фотокредит водеща снимка: Инана Саркис/Уикипедия

Актуално

Избрано за вас