Холивуд почита Меган Маркъл с медийна награда

Холивуд почита Меган Маркъл с медийна награда

Сподели

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл ще получи престижната Gracie Award заедно с част от най-влиятелните дами в Холивуд. Победителите в 48-то издание на наградите на Алианса на жените в медиите в САЩ бяха обявени в четвъртък вечерта, пише Accessonline. 

Съпругата на принц Хари е сред удостоените със статуетката

редом до първокласни актриси като Кристина Апългейт и Аманда Сейфрид

Към компанията им се присъединяват режисьорът Ава ДюВерней, певицата Фейт Хил и създателката на хитовия ситком Abbott Elementary Куинта Брънсан.

Кристина Апългейт, който българската публика все още свързва със стикома „Женени с деца“, в кадър от „Мъртъв за мен“. Снимка: Netflix

Маркъл, която преди да стане част от британското кралско семейство също гонеше актьорска кариера и има приятна роля в сериала Suits („Костюмари“), ще бъде наградена за подкаста си Archetypes („Архиетипи“). Кристина Апългейт и Аманда Сейфрид ще вземат Gracie съответно за главните си роли в зашеметяващата черна комедия на Netflix Dead to Me („Мъртъв за мен“) и The Dropout („Отпадналата“) на Hulu.

Аманда Сейфрид в сериала „Отпадналата“. Снимка: Hulu

Наградитe Gracie са

признание за изключителни продукции, създадени от жени, със сценарен фокус и послание върху женския свят,

както и за индивидуални постижения в сферата на новините и шоубизнеса.

Церемонията тази година ще включва „Сторителинг“ тема. Според организаторите на събитието тя ще „акцентира и празнува постигнатото от победителите, които не само информират, вдъхновяват и заваладяват аудитории, но и обогатяват общото ни възприятие за света“.

Статуетките ще бъдат раздадени на бляскава гала на 23 май в хотел „Бевърли Уилшър“ в Лос Анджелис.

 

Фотокредит водеща снимка: EPA/Shutterstock

Актуално