Джаз, етно и рок ще звучат на SoFest в Кино Кабана

Джаз, етно и рок ще звучат на SoFest в Кино Кабана

Сподели

Джаз, етно и рок събира афиша на SoFest, който ще се проведе между 22 и 25 юни в столичното Кино Кабана. Събитието се провежда за шеста поредна година, като в тазгодишното си издание то е разделено на

три етапа – SoFest Summer, SoFest Line Dance и SoFest Winter.

Един от акцентите в програмата е концерта на виртуозния кавалджия Теодосий Спасов, заедно с Тихомир Хойсак и Филип Новосел от Хърватия. Комбинацията от тамбура, кавал и контрабас владее еднакво силно както етно джаза, така и традиционните балкански ритми. 

Фотокредит: SoFest

Патриотичното звучене на SoFest ще бъде продължено от Нина Николина, Калин Вельов, Таня Първанова и Живко Василев. Съвместният им проект Pendara Ethno Project съчетава

българска народна музика, афро-кубински, ориенталски и денс ритми с DJ сетове.

Както в последните проекти на Нина Николина, така и в този, певицата е прегърнала идеята за популяризирането на българския фолклор, като го прави нестандартен и любопитен.

Фестивалът ще приюти и новия проект на Добрин Векилов-Дони, Славин Славчев и Венко Поромански Acoustic Queen Project. В него участват още Славчо Николов от БТР и Михаил Шишков – син.

Фотокредит: SoFest

„Очаква ни една страхотна неделна вечер с музиката на Queen.“, сподели Ангелина Осенска, организатор на фестивала, пред БНР, като допълни, че фестивалът е познат като мястото, на което се случват нови проекти и се създават нови неща.

„Създаваме нов живот, с който обикалят не само страната и Балканите, но и света.“

През дневните часове на фестивалните дни организаторите са подготвили забавления за деца с много концерти, образователни и занимателни ателиета за малчуганите. Те ще са с вход свободен и ще продължат до следобедните часове.

Актуално

Избрано за вас